Cinco heridos tras pelearse por la mesa de un bar en Valencia
Un agente de la Policía Local de Valencia patrulla una calle de la ciudad.

El problema del botelló continua sent un problema diari als carrers de València. La massificació de persones, el soroll fins a altes hores de la nit i la brutícia de les vies són alguns dels factors que més preocupen els veïns que cada cap de setmana viuen en primera persona un malson real que els impedeix concebre el somni.

Benimaclet, plaça d’Hondures, el Cedre i els jardins de Blasco Ibáñez són els principals punts dels botellones. De dijous a diumenge centenars de joves es concentren als carrers de València sota les llars de nombrosos veïns.

La situació ja ha arribat a les autoritats però els ciutadans demanen més solucines. Assenyalen que la situació “és molt crítica” i ratllen el botelló d’un “problema de salut pública”. Així ho denunciava aquest dimecres a la vesprada en la secció Denúncia Ciutadana de ‘València en Obert’ la presidenta de l’Associació de Veïns de Ciutat Jardí, Chelo Frígols.

Frígols assegura que en aquests moments “ja no és només el soroll, que és una agressió a la salut”. Ara adverteix que el barri està vivint actes vandàlics i incívicos contínuament. “Hi ha hagut agressions a algunes persones, s’han trencat portes i s’han trencat ascensors. A més de tots els orines que des del dijous a la nit fins al diumenge circulen per tota aquesta zona”.

EL CORONAVIRUS TRIPLICA EL BOTELLÓ

El problema del botelló no és nou. La presidenta de l’Associació de Veïns de Ciutat Jardí admet que porten des de 2007 denunciant la situació. No obstant això, declara que ha sigut el coronavirus el que ha deslligat la situació. “Després de la pandèmia s’han sobrepassat tots els límits, s’ha triplicat o fins i tot més. Podríem parlar de 3.000 a 4.000 persones només en aquest tros de València“.

“Ara imagineu a aqueixes milers de persones plenes de tòxics i passats a tots els nivells cridant i fent de tot. Des d’actes vandàlics a actes incívicos i això fins a les 08.00 o 08.30 del matí. El diumenge en eixir de casa encara vaig poder veure com la policia anava darrere d’alguns dels que estaven fent botelló“.

Chelo Frígols té clara la seua denúncia: “li demane al Ajuntament que actue abans que hagen problemes més greus”. De moment el consistori ha anunciat novetats entre les quals destaca una major presència policial; el tancament amb vages dels punts conflictius; i més sancions incloent als estudiants estrangers que participen en aquestes festes urbanes.