puerto

El nou accés al Port de València seguirà avant segons ha assenyalat hui l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, qui ha afirmat que no s’oposa a la seua construcció però reiterant que primer s’analitzaran els impactes mediambientals.

Ribó ha volgut deixar clar que les seues últimes declaracions no eren una negativa a l’ampliació del Port i és que la setmana passada va destacar que l’accés a este “havia de ser ferroviari” descartant la construcció d’un túnel subterrani per “possibles danys mediambientals”. En el seu lloc va proposar l’impuls dels accessos ferroviaris igual que ho fan “els ports capdavanters de tot el món”.

Estes paraules sembla que no van asseure bé a algunes entitats de la ciutat com la patronal autonòmica CEV, Ascer, la Cambra de Comerç i les associacions de transportistes pel que Ribó ha volgut aclarir la situació: “En aquest moment tenim el port de València, un lloc de creació d’ocupació. És una empresa molt important per a la ciutat, però alhora, València té la necessitat de tenir una façana marítima sostenible”.

“València necessita continuar tenint un aire que no tinga els perills que té Madrid i Barcelona i, per tant, s’ha d’estudiar els efectes mediambientals”, ha declarat abans d’afegir que és necessari “minimitzar els efectes al màxim perquè es puga fer l’activitat portuària” i d’aquesta forma que la ciutat siga una terra “molt bonica i encantadora per a viure”.