La Valencia del futuro al descubierto en una nueva exposición
Diseño de la futura remodelación de la plaza de la Reina.

Les obres de la reforma integral de la Plaça de la Reina ajornen la seua finalització fins a finals de juliol. Aquest entorn, situat en ple cor de València, reobrirà tres mesos després del termini previst originalment.

El motiu es deu a les diferents traves que han anat sorgint durant el procés d’obres. Entre aquests inconvenients es troba la troballa de restes arqueològiques de la vella muralla de València que van obligar a paralitzar els treballs. També se suma a aquesta complicació el mal estat de conservació de l’aparcament subterrani.

Així, l’Ajuntament de València s’ha vist obligat a tramitar un modificat d’obra que eleva en 1,6 milions d’euros el pressupost total. D’aquesta forma, l’àrea de Mobilitat Sostenible va portar aquest dimecres a la comissió de Patrimoni per a aprovar aquesta decisió en la Junta de Govern Local.

L’ESTRUCTURA DEL PÀRQUING HA SIGUT REHABILITADA

Segons fonts municipals, les obres avancen a “bon ritme” malgrat la “importantíssima actuació de rehabilitació” que s’està realitzant en el pàrquing. La seua gran deterioració de l’estructura no estava previst a l’inici de les obres.

Nou paviment de la Plaça de la Reina durant la realització de les obres.

No obstant això, els treballs en el recinte subterrani estan “molt avançats”. Així, l’estructura del pàrquing ha quedat totalment rehabilitada. A més, ja s’estan instal·lant els sistemes necessaris per al seu funcionament com les mesura antincendis; la il·luminació; els extractes d’aire o la climatització perquè tots aquests elements no es trobaven presents en l’estat previ del pàrquing.

Malgrat la importància d’aquests treballs afegits, els tres mesos extra sumats a la finalització del projecte corresponen a treballs de remodelació “no significatius”, segons han informat fonts de Mobilitat al diari 20 Minutos. De fet, en l’estat actual de les obres ja es pot observar el procés de pavimentació de la plaça. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat l’avanç a través del seu compte de Twitter.

Aquest paviment cobrirà de nord a sud gran part dels 11.800 metres quadrats d’espai públic que s’han recuperat per a l’ús ciutadà. Es tracta de peces de pedra de 10 centímetres de grossària, amb tonalitats que respecten l’entorn original monumental i protegit.

INSTAL·LACIÓ DE BANCS PER LA PLAÇA DE LA REINA

A més, a part de la pavimentació, ja es poden apreciar alguns dels nous bancs de gran volum. Aquests tenen una suma total de 490 metres lineals de pedra massissa provinent d’una pedrera d’Almeria.

La finalización de las obras en la plaza de la Reina se retrasa hasta julio
Dos ciutadans contemplen el cartell de la recreació de la futura plaça de la Reina.

També es pot apreciar els ancoratges on s’instal·laran les pèrgoles que atorgaran ombra en bona part de l’entorn. A això se suma la recent instal·lació dels depòsits on aniran soterrats els contenidors.

Una altra peça fonamental de la rehabilitació de la Plaça de la Reina és la renaturalització de l’espai. Així, la construcció d’un bosc urbà amb 30 espècies arbòries i 115 plantes diferents farà de la Plaça de la Reina un espai verd.

Aquesta reforma de la Plaça de la Reina va ser adjudicada per 10,7 milions d’euros a la UTE formada per Edifesa-Collosa. No obstant això, amb aquest sobrecost de 1,6 milions, el muntant definitiu ascendirà fins als 12,3 milions d’euros.