El parking de la Plaza de la Reina prepara su reapertura
La Plaza de la Reina de Valencia con la nueva reforma.

L’aparcament públic de la Plaza de la reina té els dies comptats per a la seua reobertura. El pàrquing entrarà en funcionament a la fi d’aquest mateix mes de juliol, res més concloguen les obres de remodelació de la zona.

L’empresa Municipal de transports (EMT) serà la responsable de gestionar el servei segons ha acordat aquest mateix dimecres el ple de l’Ajuntament de València. El pàrquing de la plaça de la reina serà el segon gran aparcament urbà que dependrà de l’EMT igual que el de la plaça Ciutat de Bruges.

El nou aparcament compta amb un total de 226 places per a turismes, de les quals 203 seran de rotació. A més, s’han previst 46 places per a motocicletes; 22 de bicicletes i s’han reservat altres 6 places per a persones amb mobilitat reduïda.

CRÍTIQUES EN L’OPOSICIÓ

L’encàrrec de gestió ha sigut aprovat amb els vots del Govern Municipal. No obstant això, els grups de l’oposició han votat en contra. De fet, tampoc havien secundat prèviament la inclusió del tema en l’ordre del dia de la sessió plenària.

El regidor del PP Carlos Mundina s’ha manifestat favorable al fet que siga l’empresa municipal AUMSA qui assumisca la gestió. “Amb aquesta decisió salvarem el forat negre de l’EMT amb els ingressos del pàrquing de la reina; i això no és defensar l’interès general”, ha assenyalat.

La mateixa línia ha seguit Ciutadans. El portaveu del grup, Fernando Giner, ha instat que siga l’Ajuntament qui assumisca la gestió directament. A més, s’ha manifestat a favor d’intervenir l’EMT que, ha afirmat, “no està gestionant bé el transport públic”.

El delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha lamentat les crítiques i ha defensat la gestió de l’empresa. El també president de l’EMT ha assegurat que la prestació directa del servei “és sostenible i no aportarà dèficit a l’EMT”.