Polémica por la reforma de la Plaza de la Reina: ¿Acabarán las obras antes de Fallas?
Dos ciudadanos contemplan el cartel del diseño

Les obres de remodelació de la Plaça de la Reina s’estan demorant. A més, el retard de la seua reforma alterarà novament el recorregut de l’Ofrena i podria canviar la distribució de tres agrupacions falleres.

Les Falles Corretgeria, Mercat Central i Plaza de la Reina segueixen sense saber on podran realitzar la Plantà, muntar la carpa i realitzar les seues activitats festeres. A més, aquestes reformes ja van obligar a traslladar la Plantà d’aquestes comissions en les passades festes de setembre, un problema que torna aquest 2022.

VIDEOOOOOOOOOOOOOOO

RESTES ARQUEOLÒGIQUES DE LA VELLA MURALLA

Part de la demora en el procés d’obres ha sigut el troballa de diverses restes arqueològiques durant la reforma de l’estacionament de la Plaça de la Reina. Per això, la regidoria de Mobilitat juntament amb Patrimoni de la Conselleria de Cultura van decidir retardar les obres.

Entre els troballa es van descobrir antigues restes de la vella muralla de València, la qual transcorria per la Plaça de la Reina. A més, es van trobar diverses restes com a càntirs i recipients.

Las obras en la Plaza de la Reina descubren grandes secretos de la ciudad
Actuació de la reforma de la Plaça de la Reina des del carrer de la Pau.

Les obres, que es van veure paralitzades a mitjan novembre, no es van poder reprendre fins a finals de desembre. Això va ser degut a la intervenció de diversos arqueòlegs per a tractar de trobar més restes en la plaça.

LES OBRES DE LA PLAÇA, EL MALDECAP DE LES FALLES

Així, la reforma de la Plaça de la Reina, la qual es preveia que finalitzara a principis d’abril de 2022, haurà d’allargar les seues obres. A causa d’aquest retard, s’espera que l’obra estiga completada entre finals d’abril i principis de maig.

Tot aquest contratemps ha sorgit a pocs mesos per a la volta de les Falles 2022. Concretament, va suposar un maldecap per a l’acte de l’Ofrena que tornarà a modificar-se per segona vegada.

Recorreguts alternatius de l’Ofrena 2021 amb motiu de les obres.

Així, l’accés a la Plaça de la Verge s’haurà de realitzar des d’altres vies alternatives. Davant aquest contratemps, l’Ajuntament de València ha habilitat dos nous recorreguts per a evitar el transcurs pels carrers de la Pau i Sant Vicent:

  • Recorregut 1. Discorrerà per els carrers del Mar, Avellanes, Palau i Almoina.
  • Recorregut 2. Travessarà els carrers Quart, Cavallers i la plaça de Manises, fins a arribar a la plaça de la Verge

L’horari programat per a la realització de l’Ofrena 2022 ja està disponible per a la seua consulta (consulta ací).