listeriosis
Inspectores de Sanidad durante la intervención de 'Sabores de Paterna'.

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha rebut una notificació traslladada per les Autoritats Sanitàries d’Andalusia en la qual trasllada el llistat actualitzat de distribució de productes de la marca “Sabores de Paterna” per possible contaminació de listeriosis encara que de moment no s’ha confirmat cap cas humà associat a aquesta alerta.

Segons la informació facilitada per la Junta d’Andalusia, ha existit distribució de productes de la marca “Sabores de Paterna” a les següents comunitats autònomes: Andalusia, Castella i Lleó, València, Extremadura, Catalunya, Madrid, Navarra i Cantàbria. També figura una ciutadana alemanya que va adquirir el producte per a consum propi.

Aquesta informació ha sigut transmesa pel Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) als punts de contacte de la Xarxa d’Alerta de les comunitats autònomes, que estan procedint a la retirada dels productes. També s’ha notificat a la resta d’Estats membres a través de la xarxa d’alerta europea com a “informació per a atenció”, a aquest efecte que es puga realitzar l’adequat seguiment d’aquesta alerta.

En el cas d’estar embarassada, es recomana consultar les recomanacions de consum durant l’embaràs realitzades per l’AESAN relatives a pràctiques d’higiene alimentària importants per a les dones gestants, així com una relació dels aliments que s’han d’evitar durant l’embaràs per estar associats a determinats perills biològics (entre els quals destaca Listeria monocytogenes). Es recorda la importància d’extremar les mesures d’higiene per a evitar la contaminació creuada a altres productes.