Distintas Comunidades Autónomas imponen restricciones para paliar la segunda oleada de coronavirus
Distintas Comunidades Autónomas imponen restricciones para paliar la segunda oleada de coronavirus. / Foto: La Vanguardia

Les comunitats autònomes estan imposant noves restriccions per a frenar aquesta segona onada de coronavirus. En aquest cas, Galícia, Cantàbria, Extremadura i Múrcia han sigut les protagonistes durant la jornada. No obstant això, la Comunitat Valenciana continua al marge analitzant com evoluciona la situació abans de prendre decisions.

GALICIA IMPOSA EL TANCAMENT PERIMETRAL A 60 AJUNTAMENTS

Galícia ha anunciat que s’amplien les restriccions a 60 ajuntaments gallecs. En elles, s’inclouen les set ciutats i altres 53 municipis. Així doncs, suposa un 60 per cent de la població gallega amb el confinament perimetral d’aqueixos municipis, el tancament de l’hostaleria i la limitació de l’esport a la pràctica individual.

Així ho ha anunciat el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, en una compareixença davant els mitjans. El seu objectiu era informar de les mesures acordades en el comitè clínic, que s’ha tornat a reunir en el matí d’aquest dimecres.

MURCIA IMPOSA LA SUSPENSIÓ DE L’HOSTALERIA

El Comitè de Seguiment Covid ha acordat la suspensió de l’hostaleria i restauració a la Regió de Múrcia. A partir d’aquest dissabte quedarà suspesa durant 14 dies l’activitat en bars i restaurants, tant interior com exterior. Només estarà permès el servei per a arreplegar i portar.

Aquestes restriccions s’han adoptat després de l’anàlisi de les dades que aporta el Servei d’Epidemiologia. Aquests constaten que la situació és crítica després d’un dels pitjors caps de setmana d’aquesta llarga pandèmia. Així ho ha explicat el portaveu tècnic del Comitè Covid, Jaime Pérez.

Murcia impone la suspensión de la hostelería
Murcia impone la suspensión de la hostelería. /Foto: ElConfidencial

CANTABRIA CONFINA TOTS ELS SEUS MUNICIPIOS

El Govern de Cantàbria ha decidit confinar tots els municipis des de les 18.00 hores d’avui. La mesura durarà fins al dia 18 de novembre, quan finalitzarà també el tancament de la Comunitat Autònoma.

Així ho ha anunciat avui el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, qui ha indicat que aquesta vesprada es publicarà un decret amb aquesta mesura, a la qual succeiran en els pròxims dies unes altres de reducció d’aforaments i mobilitat, per les quals s’aplica a la regió el nivell 3 d’alerta del protocol per al control de la transmissió de COVID-19.

EXTREMADURA PRORROGARÀ EL TOC DE QUEDA

La Junta d’Extremadura és partidària de prorrogar en la comunitat autònoma la reducció de la mobilitat nocturna. No obstant això, no es descarta alguna modificació d’horaris o una altra qüestió concreta en un determinat moment.

D’aquesta manera ho ha assenyalat en roda de premsa aquest dimecres a Mèrida el vicepresident segon i conseller de Sanitat i Serveis Socials, José María Vergeles, qui ha argumentat que sens dubte cap la reducció de la mobilitat nocturna és una mesura que afecta poc al que ja estava afectat el sector de l’hostaleria per les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19.