La Guardia Civil procede a una nueva inspección ocular de la vivienda en la que supuestamente se descuartizó a Marta Calvo
GRAFCVA610. MANUEL (VALENCIA), 17/12/2019.-La Guardia Civil está procediendo este martes a una nueva inspección ocular de la vivienda de la localidad valenciana de Manuel en la que el detenido por la muerte de Marta Calvo supuestamente la descuartizó, según han confirmado fuentes judiciales.EFE/ Raquel Segura

Agents de la Guàrdia Civil han trobat restes biològiques en una de les canonades de l’habitatge en la qual suposadament es va produir l’esquarterament de la jove Marta Calvo. Esta troballa s’ha produït durant l’última investigació en el pis on l’autor confés, Jorge Ignacio P.J., també va estar present per a guiar i relatar el modus operandi del crim.

Encara que este habitatge situat en el municipi valencià de Manuel ja havia sigut inspeccionada en profunditat havent-se desmuntat canonades i part del sòl, no ha sigut fins a este nou examen quan s’han localitzat esquinçalls de pell amb borrissol en una arqueta del desguàs de la dutxa en la que Jorge Ignacio va declarar que havia esquarterat el cadàver de la jove.

A esta trobada se li ha sumat la identificació de les traces d’una de les serres emprades pel detingut el que confirmaria el relat de Jorge Ignacio qui es va tirar a riure en el moment de trobar-se les restes i fins i tot va demanar veure’ls sense reflectir cap signe de penediment, tal com arreplega el diari Levante EMV.

La inspecció duta a terme este dimarts per agents de la Guàrdia Civil a la casa de Manuel (en la imatge) en la qual suposadament va ser esquarterada Marta Calvo. EFE/ Manuel Bruque

Mitjançant l’ús de llums forenses i dos gossos ensinistrats per a detectar restes biològiques, els agents de la Guàrdia Civil van trobar els xicotets trossos de pell que s’analitzaran minuciosament per a determinar la procedència del seu ADN encara que els resultats no es coneixeran fins a dins de 10 a 15 dies.

Mentrestant, els agents continuaran la cerca de les restes del cos de Marta en l’abocador de Dos Aguas ja que, segons les declaracions de l’autor confés, és el lloc on haurien d’aparèixer.

EL MACABRE RELAT DEL CRIM

Va ser el passat 7 de novembre en la localitat de Manuel quan Jorge Ignacio P.J. i Marta Calvo es van citar després de conèixer-se en internet. En esta cita, tal com va assegurar Jorge Ignacio, van mantenir relacions sexuals en les quals van consumir un total de sis grams de cocaïna en el que es denomina “festa blanca”.

La festa blanca és una pràctica altament perillosa ja que, segons els experts, l’absorció d’aquesta droga per mitjà dels òrgans sexuals és més ràpida i els efectes poden produir-se en qüestió de segons arribant a causar problemes cardíacs i fins i tot la mort.

“Vaig esquarterar el cadàver perquè no podia traure’l sense que em veren els veïns”

Tal com va explicar el periodista Nacho Abad en l’espai d’Antena 3 ‘Espejo Público, el detingut va negar haver assassinat a la jove i va assegurar que va ser en despertar-se al costat d’ella quan va descobrir que “el seu cos estava rígid”.

Segons Jorge Ignacio P. J., el primer que va realitzar va ser despullar a Marta i llançar la seua roba al costat de la bossa i el telèfon mòbil en un contenidor situat al costat d’una gasolinera de la Llosa de Ranes. Després d’això va ser a l’Olleria, lloc de residència d’aquest, on va comprar bosses de fem i guants de làtex en un supermercat i finalment va acudir a una ferreteria on va adquirir dues serres.

La Guàrdia Civil continua la cerca del cos de la jove Marta Calvo en l’abocador de Dos Aguas. EFE/Manuel Bruque

En tornar al pis de Manuel, el narcotraficant es va despullar per a no tacar la seua roba i es va col·locar els guants de làtex per a no deixar rastres de sang de la jove a la qual va situar en el plat de la dutxa de la planta baixa de la casa per a procedir a trossejar el cos. “Vaig esquarterar el cadàver perquè no podia traure’l sense que em veren els veïns”, va explicar.

L’endemà, el 8 de novembre, Jorge Ignacio es va despertar a les 7 hores per a desfer-se de les restes de la jove a la qual va ficar en diferents bosses de plàstic. Tres d’elles les va llançar a un contenidor del centre d’Alzira, altres tres als afores del mateix municipi i finalment va depositar les últimes bosses en un contenidor de Silla. Finalment també va tirar les serres a Massanassa i va comprar un desatascador de canonades a Alfafar per a netejar la dutxa del pis.