Más cerca de Marta Calvo: la Guardia Civil reanuda la búsqueda en un pozo de Senyera

La jornada número 14 del judici de Marta Calvo ha continuat amb una nova sessió. Hui s’ha debatut sobre les mostres d’ADN que va arreplegar la Guàrdia Civil de la casa de l’acusat en Manuel. Dos perits de criminalística, els qui han analitzat les mostres han conclòs que la víctima sí que va ser a la casa.

La Guàrdia Civil va analitzar els diferents racons i objectes en Manuel: cuina, dormitoris, llençols, raspalls de dents… En la cerca van trobar una lent de contacte en el dormitori principal que han estat analitzant aquests últims dies. Hui, els professionals han confirmat que pertany a Marta. Aquesta estada seria on l’acusat, Jorge Ignacio Palma, i la víctima van mantenir relacions sexuals.

ANÀLISI DEL BANY DE LA CASA DE MANUEL

Un dels perits ha explicat que van analitzar raspats de les parets del bany. A més es desmotaron peces del desguàs i del plat de dutxa cercant restes de productes químics o de neteja. No obstant això, només van trobar carbonat càlcic en els raspats de les juntes, “una cosa normal perquè procedeix de la calç de les aigües dures”, expliquen.

En la resta de peça que van analitzar tampoc hi havia restes de productes de neteja, sol carbonat càlcic. “No podem dir si es van usar (productes de neteja) o no, el que podem dir és que no hi havia”, han aclarit.

La fiscal ha recordat que es van trobar dues mostres amb mescla de perfils genètics de Marta Calvo i del seu presumpte assassí. La magistrada ha assenyalat que la mescla de l’ADN es va localitzar en el sòcol dret i en la vora de l’embornal. Davant això, el perit ha volgut aclarir que són restes biològiques l’origen de les quals no han pogut determinar. Segons han declarat, aquests podrien ser fluids corporals o epitelials.

Finalment, han assenyalat que hi ha rastre de sang en el bany on suposadament va esquarterar a Marta. Per això, els dos perits han conclòs que Calvo va ser a la casa però encara no es confirma la versió d’esquarterament.

Segons arreplega el diari Llevant EMV, serà dimarts que ve, 5 de juliol, quan Jorge Ignacio acudisca als jutjats de València. No obstant això, aquest podria acollir-se al seu dret a no declarar.