Tras la desaparición de Marta Calvo: 18 meses de uno de los mayores crímenes sexuales de Valencia
La Guardia Civil traslada al presunto culpable de la desaparición de Marta Calvo.

La quarta setmana del judici de Marta Calvo i l’última de l’audiència pública s’ha hagut de suspendre per un problema de salut d’un dels advocats de l’acusació particular, qui ha sigut atès pels mèdics forenses que estaven declarant en aqueix moment.

Malgrat l’incident, els professionals han tingut temps de declarar minuts abans sobre el cas de la jove desapareguda. Aquests han conclòs que l’acusat no té cap trastorn psiquiàtric i el titllen de manipulador.

La sessió s’ha centrat en l’informe de psiquiatria que han realitzat dos mèdics forenses al presumpte assassí, Jorge Ignacio Palma. Els experts es basen en estudis retrospectius per a fer l’anàlisi “de si el subjecte és normal, si tenia la capacitat de decidir el que estava fent o si s’havia vist lleument afectat”.

DISCREPÀNCIES EN LA MORT DE MARTA CALVO

El doctor parla que la mort de Marta “no li va suposar una càrrega emocional”. “Va dir que la va esquarterar perquè es va sentir acorralat i era un immigrant amb antecedents penals“. A tot això, aclareix que hi ha una discrepància: “Va dir que va començar a esquarterar-la per la cama esquerra. A la Guàrdia Civil li va dir que va començar per la dreta”.

Així mateix, l’acusat va explicar que va tardar entre una hora i mitja i dues hores a esquarterar-la. “L’altre metge i jo vam dir que no ens crèiem el que havia comptat. Va dir que va tallar els ossos amb una serra metàl·lica i és impossible, hauria de ser de fusta“.

A tot això, els experts han explicat que podria tenir la força per a esquarterar-la “però o ho ha fet diverses vegades o no podria fer-ho perquè cal tenir una tècnica per a saber amb quins mitjans es pot esquarterar i per on tallar“. A la versió d’esquarterament d’Ignacio, els metges han afegit: “Va dir que a penes es va tacar de sang, si ho va fer en aqueixa dutxa degué banyar-se en sang“.

Els forenses també han volgut aclarir que quan presumptament va esquarterar a Marta estava en les seues plenes facultats mentals: “No era consumidor de cocaïna llevant que poguera haver tingut algun consum recreatiu i de molt poca quantitat”.

INFORME PSIQUIÀTRIC A JORGE IGNACIO

En l’informe psiquiàtric es van analitzar els antecedents familiars. Ignacio va retratar a la seua mare com un “àngel”. “Una dona molt noble amb un fill rebel”, va continuar. L’acusat va aclarir les seues paraules: “si em deia que tendira la roba no ho feia”.

Jorge Ignacio Palma en la banqueta. / B. ALIÑO (EFE)

Els professionals també li van preguntar per les seues relacions de parella. Ignacio va voler ressaltar una xica romanesa que va conèixer en un prostíbul en 2003 amb la qual va estar casat quatre anys. Aquesta relació es va trencar quan li van tancar a Itàlia durant sis mesos, la qual cosa va provocar que perderen el contacte. L’acusat també va informar que va tenir una filla amb una altra dona.

Davant la freqüència amb la qual acudia als prostíbuls, els metges li van preguntar per aquesta mena de clubs. “És una satisfacció i no una masturbació. Al final es trastorna el concepte de sexualitat. Quan pagues cerques xiques molt cridaneres. Són xiques molt boniques que difícilment es relacionarien amb mi sense pagar”, ha citat textualment el metge.