vacaciones

Arriba l’estiu i com cada any les persones comencen a organitzar les vacances. En l’últim any s’ha incrementat el nombre de persones que prefereixen llogar un apartament d’estiu per a desconnectar i gaudir de l’estiu.

Per a no tindre problemes amb la realitat del que s’ofereix i les fotos que veus, la situació de l’apartament, el mobiliari o unes altres aspectes bàsics per a decidir per un lloguer o un altre, Kaleidoscope ha preparat uns consells i recomanacions per a gaudir d’aqueixes merescudes vacances. “Aconsellem informar-te de tots els aspectes de l’apartament, si és un particular o agència immobiliària, que complisca la normativa vigent de lloguers turístics i signar un contracte d’arrendament legal i de temporada”, comenten des de Kaleidoscope.

El 35% dels propietaris d’aquests habitatges ho entenen com una font important d’ingressos i un 25% ho associa de forma directa a la rendibilitat del lloguer. La principal causa que fa que els propietaris lloguen és per l’alta rendibilitat que dóna aquesta opció que només és més adequada quan supera el 70% de l’ocupació, segons l’estudi Radiografia del mercat de l’habitatge 2017-2018 realitzat pel portal immobiliari Fotocasa.

verano

Els deu manaments del lloguer vacacional

  1. Examinar i cercar en portals de confiança especialitzats en aquest tipus de lloguers.
  2. Corroborar la localització exacta i que les fotos s’ajusten a la realitat, sol·licitar més fotos si es té dubtes.
  3. Cercar opinions i informació d’altres usuaris per a avaluar correctament les qualificacions reals.
  4. Veure les opcions d’anul·lar la reserva, fins a quines dates hi ha possibilitat d’anul·lar sense penalització o quals són les condicions.
  5. Informar-se de què està equipat, és a dir, amb quines instal·lacions bàsiques compte, el parament, extres que ofereix amb o sense càrrec.
  6. Si viatges amb mascota, cerciorar-se que estan permesos.
  7. Concretar hora i lloc on es lliuraran les claus i l’explicació de tots els conceptes del lloguer. Igual que concretar com s’efectuarà l’eixida.
  8. Corroborar que tot funciona correctament i tots els subministraments estan en ple ús disponible.
  9. Contacte directe amb el propietari del lloguer que estiga disponible les 24 hores.
  10. Pagar amb targeta o transferència, ja que si hi ha algun tipus de reclamació aquesta forma de pagament és millor per a poder retrocedir el pagament.

http://7televalencia.com/empresas-confianza-vacaciones/