Raquel Tamarit en compañía de Mónica Oltra.
Raquel Tamarit en compañía de Mónica Oltra.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, serà a partir d’ara la nova consellera d’Educació, Cultura i Esport. Tamarit substituirà així a Vicent Marzà després de anunciar la seua dimissió de la Generalitat Valenciana per a centrar-se en Compromís i posar el focus en les eleccions de 2023.

El nom de Raquel Tamarit sonava amb força des que s’ha conegut l’abandó de Marzà. No obstant això, no ha sigut fins a aquesta vesprada quan s’ha reunit l’Executiva de Més Compromís per a prendre una decisió.

Una vegada que el partit ratifique la proposta de Tamarit per a assumir la cartera de Marzà, es traslladarà la decisió al president de la Generalitat, Ximo Puig, a l’ésser aquest l’únic amb la competència necessària per al nomenament dels membres de l’Executiu valencià.

Raquel Tamarit va arribar al capdavant de la secretaria autonòmica al juny de 2019 en substitució de Albert Girona. Fins llavors exercia a l’Ajuntament de Sueca com a alcaldessa de la localitat, càrrec que va ostentar durant quatre anys.

La dirigent de Compromís està formada en Magisteri i ha exercit com a docent fins a 2012. La seua marxa en política va començar en 1997 en afiliar-se a Unitat del Poble Valencià i d’ací va saltar al Bloc, reconvertit en Més Compromís. En 2007 va accedir a l’Ajuntament de Sueca com a regidora i en 2012 va passar a ser responsable del càrrec de portaveu del grup municipal Bloc-Compromís.