vuelta al cole
Empleado de un colegio toma la temperatura a una niña antes de entrar en el centro escolar. / Foto: EFE

L’ús de la mascareta continuarà sent obligatòria durant el curs 2021-2022. L’objectiu de la Conselleria d’Educació és mantenir la seua utilització mentre el recomanen les autoritats sanitàries.

Així ho ha confessat hui el conseller d’Educació, Vicent Marzà. El responsable de la cartera educativa a nivell autonòmic ha comparegut davant Les Corts Valencianes on ha donat compte de l’inici del nou curs escolar.

Durant el seu discurs, Marzà ha destacat fins quan haurà de portar-se mascareta en els col·legis. Segons el conseller, la retirada de la norma arribarà “en el moment que els tècnics diguen que epidemiológicamente és possible”.

Fem el que ens diuen els experts. Igual que no volem que es qüestionen les metodologies dels professors i no els direm com han de donar la classe, no qüestionarem a un tècnic”, ha assenyalat. Marzà també ha insistit que aquestes decisions es basen en els acords de les comissions interterritorials de Sanitat.

La ministra Carolina Darias ja va confirmar la setmana passada que la mascareta podria ser obligatòria en espais tancats fins a la primavera de 2022. Encara que la incidència de contagis ha descendit, Darias va recordar que la pandèmia encara no ha acabat. “Són xifres excepcionals i ens col·loca com a referents a Europa, però no cal baixar la guàrdia”, va matisar.

Actualment les mesures restrictives si permeten la no utilització de mascaretes en exteriors. No obstant això, es manté l’obligatorietat en el cas d’aglomeracions o de no guardar la distància de seguretat.