Marzà dimite como conseller de Educación
Vicent Marzà y Àgueda Micó en la rueda de prensa donde el conseller ha comunicado su dimisión. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat la seua dimissió del Govern valencià. Segons ha avançat, l’objectiu general de la renúncia és centrar-se en les labors de Compromís posant el focus en les pròximes eleccions autonòmiques.

Marzà ha explicat en roda de premsa que la seua dimissió cerca enfortir el projecte de Més Compromís. Preguntat sobre la possibilitat de liderar el partit cara a les eleccions de 2023, el conseller ha assenyalat que l’elecció serà “una decisió col·lectiva”.

No tinc una ambició personal per a prendre la decisió de presentar-me a candidat a la Generalitat. Són decisions que es prenen col·lectivament. Necessitem a més gent i fer front a l’extrema dreta”, ha confessat.

Sobre la vicepresidenta de la Generalitat i colíder del seu partit, Mónica Oltra, Marzà ha destacat que ha sigut una de les primeres persones a conèixer la seua decisió, la qual li va comunicar aquest dimarts. En el mateix punt, la secretària general de Més Compromís, Agueda Micó, ha indicat que Oltra disposa de “la màxima confiança i suport de tot Compromís”. A més, ha apuntat que aquesta s’ha guanyat el dret de decidir sobre el seu futur polític.

Vicent Marzà s’abraça a Àgueda Micó a la seua arribada a la seu de Compromís per a anunciar la seua dimissió.

Segons Marzà, ara la seua prioritat serà rellançar un tercer Govern del Botànic. “Tanque una etapa on hem consolidat els reptes que teníem. Ara cal consolidar un tercer Botànic, no podem permetre que la dreta torne a governar. Necessitem a Compromís i ara gastaré les meues forces per a construir aquest tercer Botànic i enfortir-ho”.

“Agraïsc al president de la Generalitat i a la vicepresidenta aquests anys. Ara treballarem per a aconseguir una societat igualitària i més justa”, ha detallat. “Continuaré com a diputat i continuaré enfortint el nostre projecte polític de cara a les eleccions. La meua manera de funcionar no és tenir un càrrec per a poder impulsar la meua plataforma o candidatura política perquè m’agrada donar el 200% en el meu treball”.

Vicent Marzà en la roda de premsa de la seua dimissió com a conseller d’Educació.

PUIG SOBRE MARZÀ: “TÉ TOT EL MEU AFECTE I CONSIDERACIÓ”

El president de la GeneralitatXimo Puig, no ha tardat a pronunciar-se sobre la dimissió de Marzà. Preguntat per À Punt, el líder del Consell ha assegurat que respecta la decisió i té tot el seu “afecte, estima i consideració”.

Puig ha explicat que el propi conseller li ha comunicat la seua renúncia “personal” aquest matí. Aquest ha qualificat el treball de Marzà de “extraordinari” i ha agraït “la seua voluntat de treballar”. “Sempre ha sigut un puntal, una part fonamental, pilar d’aquest govern”, ha declarat.

El líder del PSPV ha avançat que ara comença “una nova etapa que accelerarà tots els processos en marxa”. Puig ha deixat clar que els canvis “els sabrem quan siga el moment. Vaig dir que fins al final d’aquesta setmana no hi hauria res i, per tant, és un procés de tranquil·litat”.