Puig elimina el toque de queda y la limitación de las reuniones sociales

Nou pas cap a la nova normalitat. La Comunitat Valenciana es prepara per a afrontar un nou escenari de la desescalada. Hui el president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat el fi del toc de queda, l’eliminació del límit de persones en les reunions socials i la reobertura de l’oci nocturn.

“Els valencians hem arribat a un punt d’inflexió, a un moment decisiu. Fa tres mesos iniciem un procés d’obertura progressiva. Una obertura que ha sigut prudent i responsable perquè fóra eficaç i sempre segura. Des d’aqueix moment hem anat ampliat aforaments, horaris i reunions”. Així ha arrancat Puig la roda de premsa celebrada després de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19.

El cap del Consell ha assenyalat que en aquests tres mesos s’ha consolidat “una situació sanitària única”. “Portem 11 setmanes amb la incidència més baixa d’Espanya. És la destinació més segura d’Europa al costat de Malta“, ha declarat.

Segons Puig, en tres mesos d’obertura gradual, la incidència acumulada ha baixat un 70% i els llits ocupats per pacients covid han descendit del 9% a l’1%. A més, la mitjana diària de 28 morts s’ha reduït a 3 defuncions per dia.

Davant aquesta situació d’avanç, el Consell ha optat per relaxar les restriccions als valencians. No obstant això, Puig ha recordat que està havent-hi una lleugera pujada de casos i és que “amb més mobilitat hi ha més probabilitat de contagi”. Per això, ha matisat que l’obertura continuarà sent “prudent, responsable i coherent”.

NOVES MESURES CONTRA EL CORONAVIRUS

La primera mesura anunciada ha sigut la eliminació del toc de queda, una restricció que porta en vigor set mesos per a restringir la mobilitat nocturna. “Ha sigut un instrument definitiu per a controlar el virus però a partir del dilluns torna la llibertat de moviment”, ha explicat Puig.

La segona mesura anuncia ha sigut suprimir el màxim de persones en les reunions socials, una restricció que porta en vigor 226 dia i que actualment està fixada en 10 ciutadans. “A partir del dilluns torna aqueixa llibertat de reunió completa però amb tota la precaució: màscara, ventilació i distància“. No obstant això, cara a l’hostaleria es mantenen les taules de 10 comensals.

En tercer lloc, el sector de l’oci nocturn reobrirà la setmana vinent. Segons ha avançat Puig, l’horari serà fins a les 02.00 hores. A més, no es permetrà el ball i l’aforament serà el mateix que el de l’hostaleria: 50% interior i 100% terrassa. Respecte als espais hostalers, s’amplia mitja hora la seua obertura que passa a ser de 00.30 a 01.00 hores.

Una altra qüestió que canvia és la eliminació d’aforaments en llocs de culte. Per tant, les esglésies i altres espais religiosos podran tornar a obrir al 100% de la seua capacitat.

PERÍODE DE VIGÈNCIA DE LES NOVES MESURES

Tal com ha anunciat Puig, les noves restriccions entraran en vigor dimarts que ve 8 de juny. Encara que no ha matisat la data exacta, ha explicat que “la idea és mantenir-les fins a finals de juny”. Serà per a llavors quan tornaran a analitzar la situació epidemiològica amb l’objectiu d’avançar al juliol.