VÍDEO | Así ha vivido Valencia la reapertura de terrazas en la primera jornada de desescalada
Un hostelero de la Plaza del Ayuntamiento en la reapertura de las terrazas. / EFE

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha proposat que s’amplie l’horari d’obertura del sector de l’hostaleria fins almenys les 20.00 hores. L’objectiu és equiparar-lo amb l’horari comercial vigent en l’actual estat d’alarma.

Catalá ha manifestat que “ha arribat el moment que s’atenga les demandes de l’hostaleria, que és un dels sectors que més sacrificis està fent en aquesta pandèmia, permetent-los obrir els seus establiments almenys fins a les huit de la vesprada. Suposaria per a ells un xicotet respir i els donaria marge per a incrementar la seua activitat econòmica“.

Per a la portaveu popular, “és un contrasentit” que el Govern central, la Generalitat i l’Ajuntament permeten les aglomeracions en Rodalies, MetroValencia i EMT, al no reforçar les freqüències, però mantinguen les restriccions a l’hostaleria.

La Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) publicava recentment els resultats d’una enquesta sobre aquest tema. El 67% dels enquestats manifestava que el servei en el qual percebien un major risc de contagi per coronavirus és el transport público.

Sobre aquest tema, Catalá ha retret al ministre de Mobilitat, José Luís Ábalos; al president de la Generalitat, Ximo Puig; i a l’alcalde de València, Joan Ribó, que no reforcen la freqüències de pas de Rodalies, EMT i Metre, “quan diàriament veiem imatges d’estacions, busos i trens replets de gent sense possibilitat de mantenir les distàncies de seguretat”.

Catalá ha demanat a Puig i Ribó “més sensibilitat amb un sector fonamental per a l’economia de la ciutat”, com ho demostra el fet que dels 66.700 aturats que hi ha avui a València, 50.539 pertanyen al sector serveis (un 75%).