confinamiento
Un coche de la Policía Local en la céntrica calle de la Paz de Valencia durante el Estado de Alarma.

La Comunitat Valenciana fa un pas més en la pandèmia amb l’imminent començament de la desescalada per la tercera hora. El Consell ja ha donat a conèixer quines seran les mesures que regiran la nova normalitat a partir del dilluns 1 de març. Per a complir amb la nova normativa, els ciutadans hauran de conèixer els tres horaris que des d’ara entren en joc: l’hostaler, el comercial i el nocturn.

TOC DE QUEDA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut el responsable d’anunciar les principals mesures. Aquest ha avançat una flexibilització de les restriccions encara que de moment no afectaran el toc de queda.

La mobilitat nocturna continuarà restringida sense modificació. Per tant, la població haurà de romandre confinada de 22.00 a 06.00 hores. Les excepcions es mantenen sense canvis. Aquells que hagen de desplaçar-se per motius laborals o de salut, entre altres assumptes, podran continuar fent-ho sense perill de sanció.

HORARIS COMERCIALS

Els comerciants poden respirar amb cert alleujament i és que el Consell ha complit amb el sol·licitat. El sector comercial advocava per una ampliació de l’horari de dues hores ja que asseguraven que el tancament a les 18 hores havia repercutit en les vendes.

La Generalitat Valenciana ha accedit a això. A partir del dilluns, els comerços no essencials ja no hauran de tancar a les 18 hores. La nova normativa permet baixar la persiana a les 20 hores. A més, l’aforament s’amplia i passa del 30 al 50%.

TERRASSES EN HORARI DIÜRN

Respecte a l’hostaleria, la Generalitat Valenciana ha donat llum verda a la seua reobertura. No obstant això, només podran obrir les terrasses i amb un aforament del 75%. A més, s’ha establit que hi haurà un màxim de quatre persones per taula.

A això se suma l’horari, a pesar que els hostalers havien demanat equiparar-ho a l’horari comercial (20h.) o al toc de queda (22h.), finalment el Consell ha declarat que hauran de tancar a les 18 hores. Això suposa una ampliació respecte a l’última normativa que dictava el tancament a les 16 hores. No obstant això, suposa fins a quatre hores menys del sol·licitat per l’hostaleria.