procesió
Fuente: Valencia, fiesta y tradición

És indubtable la riquesa i autenticitat de la Setmana Santa Marinera de València (SSM). La Processó del Sant Enterrament és un dels actes més esperats per als devots. Les 31 confraries de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València es reuneixen en un acte especial. Ple d’emoció durant tot el seu recorregut pel districte Marítim de València.

En condicions normals, germanors i corporacions marxarien al costat dels seus passos i Cristos. Acompanyats de música, constant en la desfilada. Present a través de les bandes de tambors i cornetes i bandes musicals de diferents llocs de la província de València.

Els personatges bíblics i els granaders també es donarien cita en aquesta processó. No obstant això, una de les característiques que més crida l’atenció és el vel que s’instal·len enfront de la cara les dones que encarnen a la Verge Dolorosa i els granaders en senyal de duel per la mort de Jesús.

Un recorregut que es realitza per les quatre feligresies: Parròquia Crist Redentor-San Mauro, Santa María del Mar, La nostra Senyora dels Àngels i La nostra Senyora del Rosari. Ja de matinada, conclou la processó entrant el Crist enterrat a l’Església.

Tots els anys es realitza el divendres sant i es tracta de l’acte cim de la festa. Per a reviure aquest moment, recordem una d’aquestes processons que sí que es va poder realitzar: