Semana Santa Marinera
Procesión de la Semana Santa Marinera.

Després de l’anunci de l’ajornament de les festes falleres pel Coronavirus, la segona celebració festiva més multitudinària de la ciutat, la Setmana Santa Marinera queda, en l’aire, mancant saber si podrà o no celebrar-se.

La Junta Major de la Setmana Santa Marinera havia convocat una reunió d’urgència en el Museu de la Setmana Santa amb els presidents i germans majors de les confraries hui divendres a les 20.30 hores.

Reunió que finalment no se celebrarà, a petició d’alguns confrares, per a evitar d’aqueixa manera contagis.

No obstant això el Consell de Govern reunit ahir, a través d’un comunicat, ha ordenat suspendre els actes previstos entre els dies 22 de març i 2 d’abril, entre els quals es troben la presentació de publicacions i el pregó.

A més tampoc se celebraran, els tambors de quaresma, el tridu a la Santíssima Verge dels Dolors,  el menjar de confraternitat que estava previst per al diumenge 22 de març i la celebració de la I Mostra de Música Religiosa que anava a tindre lloc el diumenge 29 de març, segons el comunicat.

Les processons arrancarien el divendres 3 d’abril, Divendres de dolor

Les processons, en el cas de celebrar-se, arrancarien el Divendres de dolor, dia 3 d’abril.

Però aquesta decisió es coneixerà després de les reunions que celebren amb l’Ajuntament de València i l’Arquebisbat.

Caldrà esperar per a saber si finalment podran celebrar-se o no les processons en els Poblats Marítims.

De nou la incertesa embolica a les confraries i germandats de la Setmana Santa Marinera, que l’any passat van haver de veure com les seues imatges no podien eixir al carrer per la pluja.