defensa

Ja han passat 24 hores des que ahir saltaren les llums d’alarma a la Ciutat de la Justícia de València amb la fugida d’un reclús que es trobava en els calabossos d’esta després de la celebració d’un judici en el que havia sigut condemnat a tres anys de presó per tràfic de drogues i circulació sense permís de conduir.

El fugitiu, Pablo Antonio R.R., havia sigut traslladat del Centre Penitenciari de Picassent als jutjats de la capital valenciana on va comparèixer en un judici de la via penal. Va ser prop de les 11.30 hores quan el pres es va escapar del calabós en el que es trobava utilitzant el cordó de la seua sabatilla amb la qual va fer un llaç per a introduir-lo pels barrots de la cel·la i córrer així el pestell de la porta.

Després de detectar-se la fugida, es va establir un operatiu de cerca urgent tant a l’interior de l’edifici com en els voltants de la zona que no va aconseguir donar amb el parador del fugitiu. Mitjançant el sistema de videovigilància es va descobrir que, després d’escapar del calabós, el reclús s’havia dirigit a l’entrada principal de la Ciutat de la Justícia per la qual va eixir com un paisà més aparentant tranquil·litat.

Hui dia, les forces de seguretat continuen treballant en la cerca del pròfug i han difós fotografies d’aquest amb l’objectiu de localitzar-li al més prompte possible. L’home de 48 anys també té antecedents per maltractaments, abusos sexuals i robatoris amb l’ús de violència, entre altres. A més, disposa d’una ordre d’allunyament de la seua exparella pel que la Policia ha incrementat les mesures de vigilància i seguretat d’esta.