Un preso de Picassent planea su fuga y salta de una ambulancia en marcha
Un vehículo de la Guardia Civil en la entrada de la cárcel de Picassent.

La Guàrdia Civil de València ha detingut a un pres de primer grau que va intentar escapolir-se del Centre Penitenciari de Picassent quan estava sent traslladat a l’Hospital General de València.

Els fets van succeir el passat dia 2 de setembre a les 11.15 hores. Agents de la Guàrdia Civil de València van ser requerits per a realitzar el trasllat d’un pres. Aquests havien de portar-li des de Centre Penitenciari de Picassent a l’Hospital General Universitari de València. L’intern, pel que sembla, requeria assistència mèdica per una lesió en un braç que portava embenat.

Els guàrdies civils, després de complir amb el protocol de seguretat, van introduir al pres a l’interior de l’ambulància. A l’altura de Xirivella, mentre escortaven el vehicle sanitari, la Guàrdia Civil va observar a l’intern saltar en plena marxa i fugir. Immediatament, dos agents van baixar del vehicle oficial i el van seguir a peu.

L’intern va córrer pels voltants de la localitat amb la intenció d’escapolir-se dels agents. No obstant això, en pocs minuts, una altra parella de la Guàrdia Civil va aconseguir tallar-li el pas. Aquests van procedir a la seua detenció per un delicte de trencament de condemna.

En el moment de la detenció, l’intern va dir que la fugida la tenia planejada. S’havia lesionat a propòsit per a intentar escapar ja que li queden molts anys de condemna. A més, una tercera persona l’estava esperant per a arreplegar-ho i donar-li cobertura.

L’intern té la categoria de primer grau o de règim tancat. L’autoritat competent determina aquest tipus de grau quan són persones perilloses o d’alt risc i tenen unes mitjanes de seguretat específiques en les institucions penitenciàries. Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Mislata.