Els Premis Jaime I passen a ser els Rei Jaume I. Esta és la principal novetat que hui s’ha presentat per a celebrar els 30 anys d’estos guardons d’origen valencià. Una novetat que no ve sola i és que, amb l’objectiu d’adaptar la seua imatge a la societat actual i afrontar així una nova etapa, els Jaume I explicaran des d’ara amb una identitat gràfica que puga representar-los durant 30 anys més.

Una altra de les novetats d’esta edició serà l’emissió d’un manifest reivindicatiu sobre la Ciència a Espanya que estarà signat per nombrosos guardonats i destacats Premis Nobel. L’objectiu és posar de manifest la precària situació de la recerca i contribuir així a millorar les condicions d’este col·lectiu vital per al progrés.

Enguany el jurat està format per prop de 80 persones. Entre ells es troben 18 Premis Nobel i destacats científics i empresaris de tota Espanya. Serà el 5 de juny quan tots els membres es reunisquen per a avaluar les 276 candidatures i triar als guanyadors que el propi president de la Generalitat, Ximo Puig, farà públics en el tradicional acte de proclamació.