El Rey Felipe VI entrega los Premios Jaime I
El rey Felipe VI junto al Ximo Puig, Joan Ribó, Pedro Duque y Santiago Grisolía. EFE/Manuel Bruque

El Rei Felip VI viatjarà a València el pròxim divendres 19 de novembre. El monarca visitarà la capital del Túria amb l’objectiu de presidir la tradicional cerimònia de Lliurament dels Premis Rei Jaume I 2021.

L’acte tindrà lloc en la Llotja dels Mercaders a les 12.00 hores. En total es lliuraran sis premis per a reconèixer la labor d’empresaris i científics. Cadascun d’ells és dotat amb 100.000 euros i una medalla d’or. Es reconeixen com els premis de major prestigi per a l’activitat realitzada a Espanya i és un dels millor remunerats del país.

Els Rei Jaume I es concedeixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que han desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya. Els candidats sempre són nominats per terceres persones i han d’acreditar les seues qualitats. A més, els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l’import del premi a la investigació i l’emprenedoria a Espanya.

GUANYADORS DELS PREMIS REI JAUME I 2021

  • Premi Rei Jaume I Investigació Bàsica 2021. Lícia Verde
  • Premi Rei Jaume I Economia 2021. Antonio Cabrales
  • Premi Rei Jaume I Investigació Mèdica 2021. Eduard Batlle
  • Premi Rei Jaume I Protecció Medi Ambient 2021. Fernando Valladares
  • Premi Rei Jaume I Noves Tecnologies 2021. Nuria Oliver
  • Premi Rei Jaume I a l’Emprenedor 2021. Benito Jiménez

PROGRAMA D’ACTES A VALÈNCIA

El programa d’actes amb motiu del lliurament dels Premis Rei Jaume I de 2021 donarà començament el dimecres 17 de novembre amb la celebració d’un col·loqui en el qual cadascun dels sis guardonats presentarà els treballs pels quals han sigut reconeguts.

Aquesta activitat, que està oberta al públic general prèvia inscripció, començarà a les 16.30 hores en la seu de la CEV València (Hernán Cortés, 4) i és un moment únic per a conèixer les seues línies d’investigació, exposades per ells mateixos.

El dijous 18 novembre visitaran diverses universitats i centres acadèmics de tota la Comunitat Valenciana. A la vesprada els rebrà el president de la Generalitat en el Palau, Ximo Puig, i el divendres 19 de novembre, tindrà lloc la cerimònia de lliurament.