El rei Felip VI presidirà dilluns que ve, 25 de novembre, en la Llotja dels Mercaders de València, la cerimònia de lliurament dels Premis Rei Jaume I 2019.

El lliurament de la trenta-unena edició dels Premis, dotats amb 100.000 euros en cadascuna de les seues sis categories. Uns guardons en els quals es reconeix a científics, tecnòlegs i emprenedors espanyols. Aquests premis es concedeixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que hagen desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya.

Els premiats d’enguany són Xavier Tolsa (Investigació Bàsica); José García Montalvo (Economia); Pura Muñoz Cánoves (Investigació Mèdica); José Antonio Sobrino Rodríguez (Protecció Medi Ambient); Aníbal Ollero Baturone (Noves Tecnologies) i Carlota Pi Amorós (Emprenedor).

Segons la Fundació Premis Rei Jaume I, aquests guardons es reconeixen com els premis de major prestigi per a l’activitat realitzada a Espanya i són dels millor remunerats del país.

Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l’import del premi a la investigació i l’emprenedoria a Espanya.