Felip VI presidirà el lliurament dels Premis Rei Jaume I

El rei assistirà aquest dilluns la gala de lliurament dels quals són guardons científics millor remunerats del país

El rei Felip VI presidirà dilluns que ve, 25 de novembre, en la Llotja dels Mercaders de València, la cerimònia de lliurament dels Premis Rei Jaume I 2019.

El lliurament de la trenta-unena edició dels Premis, dotats amb 100.000 euros en cadascuna de les seues sis categories. Uns guardons en els quals es reconeix a científics, tecnòlegs i emprenedors espanyols. Aquests premis es concedeixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que hagen desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya.

Els premiats d’enguany són Xavier Tolsa (Investigació Bàsica); José García Montalvo (Economia); Pura Muñoz Cánoves (Investigació Mèdica); José Antonio Sobrino Rodríguez (Protecció Medi Ambient); Aníbal Ollero Baturone (Noves Tecnologies) i Carlota Pi Amorós (Emprenedor).

Segons la Fundació Premis Rei Jaume I, aquests guardons es reconeixen com els premis de major prestigi per a l’activitat realitzada a Espanya i són dels millor remunerats del país.

Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l’import del premi a la investigació i l’emprenedoria a Espanya.