armas

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a una dona i un home de 36 i 46 anys com a presumptes autors d’un delicte d’abandó de menors. La mare dels menors es trobava inconscient al carrer al costat del carret del fill més xicotet, mentre que els altres tres menors van ser localitzats a casa de la seua exparella sols.

Els fets es van produir sobre les dues de la matinada quan els agents que realitzaven labors de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigiren al carrer Vilanova de Castelló del districte de Transits a València, on pel que sembla hi havia un carret de bebè i una dona inconscient al costat.

Ràpidament la patrulla va acudir al lloc, on van localitzar el carret amb un bebè dormint en el seu interior i a escassos metres una dona en el sòl, inconscient. Després d’intentar despertar-la diverses vegades, els policies van sol·licitar un indicatiu sanitari, moment en el qual la dona va reaccionar, es va incorporar i va tirar a caminar per a abandonar el lloc, donant-li l’alt els policies i preguntant-li pel bebè, manifestant que el xiquet no era seu. La patrulla va comprovar que la dona portava en la seua bossa la documentació del menor, moment en el qual va reconèixer ser la mare, per la qual cosa els agents la van detenir com a presumpta autora d’un delicte d’abandó de menor.

Per a evitar ingressar al menor en un centre, els agents intenten localitzar a la seua exparella que tenia a les seues uns altres tres fills menors, aconseguint localitzar a la major dels fills, una xiqueta de 10 anys, que va manifestar estar sola a casa amb els seus germans.

Davant tals fets els agents, van ser al domicili on van localitzar als menors i van informar Fiscalia de Menors de la situació i de l’ingrés dels quatre xiquets en un centre de menors. Finalment van localitzar al pare, que va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’abandó de menors. Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.