medusas

Les meduses, el gran enemic dels banyistes, han reduït la seua aparició en el que portem d’estiu dins de les platges de la Comunitat Valenciana. Així ho explica l’Agència EFE en declaracions de l’investigador de la Universitat d’Alacant César Bordehore, qui assegura estar vivint un període estival “bastant tranquil” en l’albirament de meduses.

Malgrat la reducció de la xifra respecte a altres estius, possiblement per la falta de fortes pluges o temporals, l’expert adverteix que no cal baixar la guàrdia perquè “si estan a 200 metres de les platges ja no se les veu” i alerta que “encara mancada tot el mes d’agost”.

A més, assegura que “no és possible dir si hi haurà més o menys” ja que la població d’aquests éssers canvia “d’any en any”. Segons Bordehore, el moviment de meduses depèn de paràmetre naturals com els corrents marins, el vent o el plàncton del qual s’alimenten.

També és fonamental la temperatura de l’aigua que en esta ocasió s’ha mantingut baixa fins a mitjan juny pel que això podria haver alentit l’arribada de bancs de medusa al Mediterrani.