La medusa més perillosa del planeta: La Irukandji

La medusa Irukandji tan sols mesura 1, 5 centímetres encara que els seus tentacles poden arribar a aconseguir els 80 centímetres. Resulta pràcticament impossible veure-la en l’aigua donat a la seua diminuta grandària i la seua picada que pot ser mortal per a l’ésser humà. Es troba en les costes d’Austràlia.

El rànquing de perillositat de les 5 espècies de meduses més verinoses amb les quals podem trobar-nos aquest estiu en les nostres costes:

1.- La caravel·la portuguesa(Physalia Physalis): La medusa més perillosa amb la qual ens podem trobar. El contacte amb els seus tentacles, que arriben a mesurar 20 metres o més, poden tenir conseqüències molt greus per als banyistes. Poden arribar a produir un intensíssim dolor i la paràlisi podent causar la mort per ofegament. El seu major característica és la seua vés-la estatge ple de gas que les fa surar i desplaçar-se amb el vent.
Més pròpia del mar Cantàbric i Galícia, encara que també ha sigut albirada en el Mediterrani.

  1. La medusa luminescent(Pelagia Noctiluca): Aquesta medusa pot arribar a mesurar 20 cm de llarg i la seua perillositat radica que solen anar en grups molt grans. Els seus tentacles causen irritacions i coïssor podent fins i tot deixar una ferida oberta. El verí podria arribar a causar problemes respiratoris, cardiovasculars i dermatológics.
    Tenen tota la superfície coberta de berrugues de color vermellós que segreguen un verí urticant.Les trobem per tota la costa Atlàntica i Mediterrània.

  1. Medusa de compassos(Chrysaora Hysoscella): Són molt comuns en el Mediterrani. Els seus tentacles de fins a 5 metres de longitud causen picor i coïssor al principi i immediatament després aparició de cremades i butllofes, produint-se marques que tarden un temps a desaparèixer.

  1. La vespa de mar(Carybdea Marsupialis): En 2008 va haver-hi una plaga importantisima en el Mediterrani. Els seus tentacles injecten toxines causant una terrible sensació de dolor, enrogiment i inflamació de la zona afectada.

  1. Medusa Aguamala(Rhizostoma Pulmo): Aquesta medusa gegantesca no produeix danys en la pell greus, però pot produir irritacions, no solament per contacte directe amb aquestes meduses o els fragments de tentacles alliberats en l’aigua, sinó també per la seua presència en aigües de zones costaneres tancades a mar obert.