En les estacions caloroses són freqüents les picades d’insectes en el camp com a mosquits, abelles i vespes, i les de meduses en el mar. Encara que al principi no tenen per què causar complicacions, el problema pot donar-se en el cas de patir una sensibilitat al verí que es desconeix. Estar alerta a una sèrie de símptomes és la principal recomanació per a evitar danys en la nostra salut.

L’angoixa o falta d’aire completarien el llistat d’uns símptomes que en cas d’aparèixer han d’alertar a l’afectat i acudir de forma ràpida a un centre sanitari.

Davant qualsevol tipus de picada existixen unes pautes comunes que passen per desinfectar la zona afectada i aplicar corticoides tòpics per a la picor. S’han d’evitar les preparacions casolanes i en cap cas donar antihistamínics.

Davant les temudes picades de meduses el millor és romandre una estona en el mar pel tractament de l’aigua salada i mai tocar els tentacles que poden haver-se quedat sobre la pell.

En qualsevol cas el millor és sempre la prevenció amb repel·lents farmacèutics i evitar els perfums que puguen atraure als insectes. No obstant açò, en cas de rebre una picada cal evitar els nervis i seguir els consells sanitaris dels professionals.