Plaça Rojas Clemennte

L’Ajuntament de València ha iniciat les obres de remodelació de la plaça Rojas Clemente per a convertir-ho en un espai per als vianants i cobrir-ho amb jardins. La plaça del Mercat rebrà una nova llavada de cara que reforçarà la imatge d’una de les places més antigues del barri del Botànic.

«És una iniciativa que cerca recuperar l’espai per als vianants i millorar les dotacions de parc, zona de majors i activitats per al barri», ha destacat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià.

L’ajuntament ha estimat que a l’interior de la plaça Rojas Clemente s’inclourà una zona enjardinada, un àrea de jocs infantils, instal·lacions biosaludables, diversos espais per al descans i les relacions veïnals i una zona per a realitzar activitats a l’aire lliure. Tot açò convidarà al fet que veïns i vianants puguen practicar exercicis a l’aire lliure com ja es poden veure en alguns parcs de València.

Les actuacions comprenen la reurbanització del carrer Sant Pere Pasqual, que constitueix l’eix principal d’accés al barri i al mercat des del centre de València, juntament amb l’accés des del carrer Juan de Mena. També es remodelarà un vial al nord de la plaça, que connecta els carrers Juan de Mena i Botànic. Es renovarà igualment el paviment de la calçada en el carrer Simón Ortiz, des de Juan de Mena fins al Botànic, i en la connexió del carrer Juan de Mena sud amb la plaça Rojas Clemente.

Per la seua banda, els membres de la Falla la Cordà, situats en la plaça Rojas Clemente, no han eixit molt bé aturats posat que hauran de desplaçar la seua habitual Plantà dels monuments fallers, que fins hui tenien lloc a l’interior de la plaça. Així mateix, hauran de cercar un nou emplaçament que els permeta plantar les seues falles i poder celebrar les festes josefines amb total normalitat.