Piden la dimisión de la concejala de Cultura por el abandono del Palau
Palacio de la Música de Valencia. /

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha exigit hui a l’alcalde de València, Joan Ribó, el cessament immediatament a la regidora de Cultura, Gloria Tello. Catalá ha denunciat el «desastre i abandó» del Palau de la Música després de la nova caiguda de sostres

Catalá ha lamentat l’últim despreniment de part dels sostres del Palau en la zona de l’entrada. «Dos anys i tres mesos després de tancar-se el Palau per la caiguda dels sostres de les sales, les obres segueixen sense començar i sense data per a la seua reobertura. Al final, costarà més temps el procés de rehabilitació que el que va costar alçar el Palau», ha assenyalat. 

La portaveu ha assegurat que és un «despropòsit» la gestió del Govern de Ribó i PSOE a l’auditori municipal. «No solament no ho reparen i reobrin el recinte, sinó que se’ls continua desprenent els sostres dels diferents espais de l’edifici. Això no hauria ocorregut si la rehabilitació ja estiguera en marxa, com hauria de ser».

«Han passat 27 mesos des de llavors i les sales continuen tancades; la programació donant tombs itinerant per la ciutat, sense començar les obres; i el que és més alarmant, sense saber quan és la data de reobertura. Aquest retard és realment increïble. No té justificació i només respon al desinterès i la incapacitat de l’alcalde Ribó i els seus regidors».

EL «GRAN PRESTIGI» DEL PALAU EN JOC 

«Estem molt preocupats per la lentitud del govern municipal que està provocant que s’allargue excessivament i que la reobertura es puga retardar dos anys més. Per això demanem al Govern de Ribó que reaccione ja. Que deixe d’estar impassible i realitze les actuacions urgents com més prompte millor per a evitar el declivi del Palau. Està en joc el seu gran prestigi que tants anys va costar aconseguir«.

La portaveu del PP ha assegurat que el problema de el Palau de la Música no és només de continent sinó també de contingut. «Tenen una guerra oberta amb els músics de la banda municipal que es neguen a ser traspassats unilateralment de l’Ajuntament al Palau de la Música; els problemes d’estabilització de la plantilla de l’Orquestra de València encara sense resoldre; o la desaparició de 5.000 euros del despatx del director, que encara ningú ha aclarit. Un caos tant en la direcció diària com de la pròpia infraestructura que segueix tancada«.