palau
El Palau de la Música antes de su inhabilitación en 2019

La Policia Nacional investiga el robatori de més de 5.000 euros denunciat per el Palau de la Música de València. Pel que sembla, els diners es trobava a l’interior d’una caixa de seguretat que hi ha en el despatx del director, Vicent Ros.

Segons ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó, els diners era per a cobrir les devolucions d’entrades que no es van usar durant l’estat d’alarma davant la cancel·lació de les actuacions. A més, ha matisat que no era “una quantitat tan important”.

L’edil ha explicat que la majoria de devolucions es van fer de forma electrònica però encara quedaven tiquets per abonar. “Hi ha persones que no usen aquests mecanismes i necessitem utilitzar diners”, ha assenyalat.

Ribó ha declarat que la denúncia es va interposar “fa temps” ja que va ser el mes d’agost passat quan va tenir lloc el delicte. En aqueix moment el personal estava de vacances sense accés a l’auditori. Per això, va anar després de la finalització d’aquestes, l’1 de setembre, quan es va detectar la desaparició dels diners.

L’OPOSICIÓ DEMANA EXPLICACIONS

A més, en declaracions realitzades abans del ple i recollides per EFE, la popular ha destacat que “alguna cosa estranya està passant a l’Ajuntament”. “És el segon mes d’agost en el qual ens estafen o ens roben. O tenim molt poca prudència i cura i gestionem molt mal els diners dels valencians o hi ha una cosa estranya que s’ha d’explicar”.

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha seguit la mateixa línia del PP. “Primer estafa en l’EMT, ara furts en el Palau. Però bo, Quina forma és aquesta de dirigir, de controlar i de custodiar els diners que ve dels impostos dels valencians”.

Giner ha afegit que exigiran a Ribó que explique què ha passat amb el furt. “Esperem que ens done una explicació convincent. Parlem d’actuar diligentment amb uns diners que procedeix dels impostos dels valencians. Aqueixos diners són sagrats i no s’està tractant amb la diligència que mereix“, ha sentenciat.