Preparada i amb moltíssima il·lusió, així és com afronta la portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, la pròxima cita amb les urnes. El 28 de maig serà el dia en què els valencians votaran al seu nou consistori, un repte que Catalá podria aconseguir.

“Trobem molta calor de la gent, molta proximitat i simpatia”, ha explicat la líder del PP valencià en el seu últim pas per 7 Televalencia. El cap de llista ha assegurat que “ha arribat l’hora del canvi” i entre les seues primeres mesures serà baixar els impostos. “No entenc que no hi haja baixada d’impostos i ajudes a comerços. No entenc que no es dote a València de 500 policies més, es recupere la policia de barri i s’invertisca”.

La líder del PP a l’Ajuntament de València ha criticat així els pressupostos de Ribó. Considera necessari una reducció d’impostos i assegura que les prioritats de l’Ajuntament “no estan ben fixades”. “Segons l’OCU, som una de les ciutats amb l’IBI i la contribució més cares”. A més, ha denunciat que el consistori ha deixat d’invertir 800 milions d’euros en els barris. Tal com ha assegurat Catalá, això es tradueix en major brutícia, falta de poca i falta de presència policial.

“No estem competint en la lliga de les grans capitals europees. Tot se’n va a Madrid, Màlaga o Barcelona. València necessita recuperar l’autoestima d’aqueixa ciutat que era líder del Mediterrani“, ha explicat la popular.

LA INSEGURETAT DE VALÈNCIA EN EL PUNT DE MIRA

Entre els grans problemes de la capital del Túria, Catalá assenyala la inseguretat ciutadana. Tal com ha declarat, les dades del Ministeri de l’Interior situen la taxa de criminalitat de València 6 punts per damunt de la mitjana nacional i 7 punts per damunt de la mitjana autonòmica.

Apuñalan a un hombre en el estómago en una calle de Valencia
Agents de la Policia Local en el centre de València.

Casos com les carreres il·legals en Patraix o els botellons als carrers, són alguns dels principals punts que la líder del PP advoca per erradicar. Per a això, ha assenyalat que la ciutat necessita recuperar la figura de la policia de barri. A més, ha avançat que s’ha de dotar a la Policia Local de 500 efectius més.

ELS 5 CARRERS QUE EL PP MODIFICARÀ SI GANA L’ALCALDIA

El gran punt de conflicte en l’alcaldia dels últims anys ha sigut la mobilitat. En aquest aspecte, Catalá té clar que ha d’haver-hi un canvi i per a això té definits cinc punts negres de València.

La carrer Colón serà la principal via amb modificacions. María José Catalá ha destacat la seua perillositat tant per a vianants com per a conductors, bicis i patinets. “Crec que el carrer Colón cal refer-la amb sentit comú”, ha reconegut.

No obstant això, Colón no seria l’única via amb modificacions. Catalá també té previst solucionar els punts negres en carrils bici d’Antic Regne, Russafa i l’avinguda Constitució. Finalment, també s’intervindria l’avinguda Pérez Galdós. Per a la líder del PP valencià, és una via l’ampliació de vorera de la qual “ningú entén i no té cap sentit”.

Catalá té clar quina és la solució: “per a mi la mobilitat es redueix a tenir la millor EMT d’Espanya”. “Si volem que la gent deixe el cotxe cal donar-li alternatives”, ha assegurat. Per això, Catalá ha matisat que fa falta una EMT “eficient” acompanyada d’aparcaments dissuasius en les entrades de les ciutats amb autobusos que connecten aquests amb el centre.