València es prepara per a un 2023 d’eleccions municipals i els candidats ja comencen a presentar els seus programes. Aquest és el cas de María José Catalá, qui encapçala el Partit Popular des de 2019.

Les pròximes eleccions, que se celebraran el 28 de maig, mostren una tendència continuista en els resultats. No obstant això, un sondeig de GAD3 apunta a un possible canvi a l’Ajuntament de València. Així doncs, el Partit Popular obtindria 13 escons i podria formar un Govern de coalició amb Vox en aconseguir conjuntament la majoria necessària.

Pel que fa al programa dels populars, si Catalá fora demà alcaldessa el primer que faria seria baixar els impostos. La líder del PP també sosté la necessitat de crear un potent pla d’ocupació per als joves i és que assegura que la taxa de desocupació juvenil el “preocupa molt”.

10 CLAUS DEL PROGRAMA DE MARÍA JOSÉ CATALÁ

  1. EDUCACIÓ I ESPORTS. Una ciutat que no mira a l’educació i a la infància no té futur. L’esport és fonamental. València és la ciutat del running i està totalment vinculada a l’activitat esportiva.
  2. MEDI AMBIENT I SALUT. Treballar en l’àmbit del medi ambient per a acabar el Llit del riu. En l’àmbit de Salut, que l’antiga Fe torne a ser un referent sanitari per a tot el barri de Campanar.
  3. DRETS SOCIALS I INCLUSIÓ. Tenim molt a avançar en matèria de lluita contra la violència de gènere. D’altra banda, si abans he dit que una ciutat que no mira als xiquets no té futur, crec també que una ciutat que no mira als més majors pot progressar. La política de majors ha de ser molt més intensa que l’es està fent en aquest moment.
  4. CULTURA I FESTES. Promoure la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Unesco de forma més important del que s’està fent.
  5. SEGURETAT CIUTADANA. 500 policies més al carrer i policia de barri.
  6. MOBILITAT I URBANISME. Canviar el carrer Colón i els carrils bicis que considere que són perillosos com els d’Antic Regne, Ruzafa o l’Avinguda Constitució.
  7. OCUPACIÓ. Fer un pla molt potent d’ocupació jove. Em preocupa molt la taxa de desocupació juvenil.
  8. COMERÇ. Recuperar totes les ajudes a Comerç i pagar-les prompte. No pot ser que es convoquen unes ajudes al març i que seguisquen sense pagar-se.
  9. NETEJA. Intensificar la neteja en tots els barris de la ciutat, València no està neta.
  10. TURISME. Turisme de qualitat i no de low cost. El meu model turístic no és el de comiats de solter. Vull un turisme de qualitat, cultural i que posicione a la ciutat.