El nou permís de paternitat entra en vigor: tot el que has de saber si seràs pare

La Diputació Permanent del Congrés ha aprovat el decret llei que amplia el permís de paternitat a huit setmanes encara que creixerà fins a les setze en 2021

La igualtat laboral ha fet un pas al capdavant i és que les actuals cinc setmanes de permís de paternitat ja són història. Des d’este mes d’abril tots els que siguen pares comptaran amb huit setmanes de baixa, un creixement que, no obstant això, no acabarà ací ja que el Govern ha establit un procés d’aplicació progressiu perquè en 2021 el permís siga de setze setmanes.

Este permís serà un dret intransferible a les mares i encara que les dos primeres setmanes seran obligatòries la resta dependrà de l’elecció del progenitor. Una vegada nasca el xiquet, els pares disposaran d’un any per a gaudir del seu permís de paternitat.

A més del permís de paternitat, la norma aprovada per la Diputació Permanent del Congrés també contempla la preparació de plans d’igualtat en empreses amb més de 50 empleats i la transparència en les taules salarials. Una sèrie de mesures que tractaran d’acabar amb la desigualtat laboral en els pròxims anys.

Cómo saber si formarás parte de las mesas electorales de Valencia

Así distribuirá el Valencia CF las entradas para la final de la Copa del Rey