Un estudio desvela cuál es el perfil de trabajador más buscado por las empresas
inlytics-linkedin-analytics-tool-h4qSn5twfls-unsplash

La societat ha experimentat grans canvis en els últims anys. Amb ella, l’ecosistema empresarial ha hagut de reaccionar adaptant-se a la nova situació. Per això, el perfil de treballador que demanden les entitats ha anat variant des de llavors.

En aquest context, el departament de Recursos Humans de Aire Networks ha realitzat un estudi en el qual analitza les característiques demandades. Segons assenyala aquest document, les organitzacions cerquen professionals que s’estiguen formant contínuament per a adaptar-se a les noves necessitats.

Al mateix temps, han conclòs que les organitzacions cerquen l’experiència de la generació X, l’ambició dels millennials i la innovació dels Z. En paraules de l’entitat, la generació X aporta a les empreses experiència, estratègia, capacitat de sacrifici, perseverança i dedicació. De els millennials cerquen formació i especialització per a desenvolupar la seua projecció de carrera. A més, aporten una gran ambició enfocada a la consecució d’objectius. Finalment, de la generació Z cerquen treballadors productius, dinàmics, innovadors i natius digitals.

El perfil més sol·licitat: digital, visió de màrqueting i capacitat de gestió

D’altra banda, les entitats exigeixen un talent de perfil híbrid. És a dir, un perfil capacitat en competències digitals que conjuminen un profund coneixement de les noves tecnologies i la seua aplicació. Això sí, amb una òptima capacitat de gestió per a establir vincles de valor, tant amb els alts executius de les companyies com amb aquell capital humà que ha d’executar els projectes. Al mateix temps, també cerquen que aqueixa persona tinga una visió de màrqueting digital que els permeta identificar nous usos creatius de la tecnologia orientats al negoci.

En aquest sentit, el departament d’Aire Networks assegura que hi ha una manca d’aquest perfil de professional multitarea amb coneixements avançats en el desenvolupament de tecnologia, el màrqueting i la gestió de processos empresarials.