elecciones

El president del Govern i líder del Partit Socialista, Pedro Sánchez, no descarta la possibilitat de convocar eleccions generals el 14 d’abril, segons ha publicat l’Agència EFE. Esta data seria tan sols sis setmanes abans de la celebració d’eleccions europees, autonòmiques i municipals convocades per al 26 de maig.

La idea d’avançar els comicis generals es produeix en un clima d’incertesa per l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 i del distanciament que s’ha produït entre el Govern de Sánchez i els partits independentistes catalans.

De tirar avant aquesta possibilitat, l’Executiu dissoldria les Corts la próxima setmana, concretament el dimarts 19 de febrer, ja que han de complir-se els 54 dies que marca la llei per a la convocatòria d’eleccions.

Una altra opció que es remena és la de crear un “superdiumenge” electoral el 26 de maig, una idea que ja va defensar fa uns mesos el Ministre de Foment, José Luis Ábalos, si no s’aconseguien traure avant els PGE 2019 a pesar que no es disposa de l’aprovació de tots els barons del PSOE per a continuar amb la proposta.

¿Cuánto nos cuestan a los españoles celebrar elecciones?

Catalá: “Grezzi es el concejal caprichoso que el alcalde no se atreve a controlar”