L’astronauta Pedro Duque ha sigut confirmat per a liderar el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats del Govern durant la nova legislatura de Pedro Sánchez.

Este madrileny de 55 anys es va llicenciar en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Aeronàutics de la Universitat Politècnica de Madrid i es va convertir en el primer astronauta espanyol. L’actual responsable de control de projectes de l‘Agència Espacial Europea (ESA) és un apassionat de Mart i és que des de xiquet ja somiava amb convertir-se en astronauta i viatjar a l’espai.

Va ser precisament a València, durant la inauguració d’una exposició en la Ciutat de les Arts i les Ciències en la que va estar present un equip de 7 Televalencia, on Duque va parlar de la necessitat de viatjar al planeta roig. “Anirem a Mart per un impuls d’exploració perquè sempre volem anar més lluny (…) allí tenim la possibilitat de trobar resposta a preguntes que ens acuiten permanentment com d’on venim, quin serà el futur de la Terra o si hi haurà vida en altres llocs”, assenyalava.

Es preveu que el nou ministre de Ciència cerque impulsar una major inversió per a este sector de la recerca i és que en el seu pas per València ja va assegurar que “portem molts anys amb inversions importants encara que ínfimes per als pressupostos”. Duque és un clar defensor del seu camp de treball i és que afirma que la recerca de l’espai és una clau fonamental per a “accelerar els desenvolupaments” citant com a exemple que el Programa Polo va servir per a la creació de les fotocopiadores i les càmeres de fotos dels mòbils provenen de xips que es van inventar per a enviar naus a Júpiter.

Duque va destacar a més que Espanya “té un paper bastant rellevant en l’Agència Europea de l’Espai”, una presència que podria augmentar més amb l’entrada de l’astronauta en l’Executiu de Pedro Sánchez.

Viatjar a Mart i visitar l’Estació Espacial, un pla alternatiu sense eixir de València