Passejar per l’Estació Espacial Internacional i viatjar fins a Mart sense eixir de València ja és possible. La Ciutat de les Arts i les Ciències ha presentat ‘Mart. La conquesta d’un somni’, una nova proposta per a este estiu que tractarà de donar resposta a les grans preguntes que desperta el planeta roig de la mà de l’astronauta espanyol Pedro Duque.

Duque també serà el responsable de guiar a tots els aventurers que alguna vegada han somiat amb ser astronautes gràcies a la instal·lació d’un simulador espacial en ple Museu de les Ciències. Els visitants recorreran el laboratori i pujaran en l’ascensor de llançament abans de volar fins a l’Estació Espacial Internacional.  

El astronauta Pedro Duque durante la presentación de la muestra en Valencia.

A més de tot açò i gràcies a la nova exposició el públic tindrà l’oportunitat d’escoltar com sonaria la seua veu en Mart o jugar una partida de Trivial sobre el planeta roig. Una sèrie d’activitats que algun dia podrien ser reals segons el propi Pedro Duque.

‘Mart. La conquesta d’un somni’ inclou a més peces de gran valor científic com a llibres astronòmics del Museu Copernicà de Roma o una rèplica del primer telescopi de Galileo Galilei. Tot açò estarà obert al públic durant els mesos estivals per a destapar cadascun dels misteris que tanca el planeta roig.