Peatonalizan el carril bus de una gran avenida de Valencia
Dos peatones pasean por el nuevo carril peatonal de la avenida Hermanos Machado.

El carril EMT-Taxi de la zona nord de l’avinguda Germans Machado serà des d’ara de ús per als vianants. El servei de Mobilitat Sostenible de el Ajuntament de València ha dut a terme els treballs de senyalització per a transformar aquesta via. Es tracta d’un carril pel qual mai havia circulat cap autobús regular. Per això, la seua conversió en zona de vianants no afectarà les línies de l’EMT de València.

L’obra ha suposat habilitar més de 3 quilòmetres d’espai per a vianants. L’actuació afecta quasi a la total de l’avinguda, concretament al tram que discorre entre les avingudes Joan XXIII i Catalunya.

La senyalització s’ha efectuat mitjançant pintura sobre calçada. També s’han instal·lat fites i barreres de formigó tipus ‘new jersei’ en els accessos a aquest carril per a assegurar. L’objectiu d’aquests és que que els vehicles no puguen accedir a ell en sentit del trànsit.

UN NOU EMPLAÇAMENT PER Al CARRIL BICI

En paral·lel, el personal tècnic de Mobilitat està ultimant la redacció del projecte per a corregir la situació de convivència vianant-ciclista sobre la vorera de la mateixa avinguda Germans Machado. Aquest pretén baixar la calçada de l’actual carril vorera-bici construït sobre la vorera anys arrere.

Ací també s’emprarà l’espai de l’esmentat carril EMT-Taxi per a emplaçar el carril bici. Això recuperarà la totalitat de la vorera per als vianants entre les avingudes de Joan XXIII i Alfauir.

L’actuació requereix de desplaçaments de bàculs de semaforización, senyalització i lleugeres obres per a garantir la seguretat de totes les persones usuàries de la via, per la qual cosa es demorarà fins que es completen els tràmits administratius necessaris i la posterior execució.