València vol que la paella siga Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. I per a això el consistori ja ha constituït una comissió d’experts per a impulsar aquest reconeixement.

Especialistes del món de la Universitat, l’empresa i la societat civil formen part d’aquesta comissió que pretén posar en valor aquesta recepta valenciana.

Per a la regidora de Turisme, Sandra Gómez, la paella mereix un reconeixement que va més enllà de València i més enllà d’Espanya, i és ja de tot el món. Però, Què significaria aquest títol per a la paella?

La proposta també ha tingut un acolliment positiu per a l’Associació Empresarial València Premium.

Encara que des de l’entitat, especialitzada en oferta turística valenciana, incideixen en la necessitat de posar en valor la riquesa gastronòmica de la Comunitat i no solament la paella.

El primer pas del procés, que podria prolongar-se fins a 3 anys, estaria en mans de la Conselleria d’Educació, amb la declaració de la paella com bé cultural.

Sí així ho considera la Unesco en últim terme, la paella seria reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial seguint els passos dels “pizzaioli” napolitans; la “Nsima”, pràctica culinària del Malawi; el “cafè àrab” o la tradició de preparar i compartir la “dolma”.

La paella valenciana toma el Congreso en el último pleno de la legislatura