perros

València comptarà pròximament amb tres noves zones de socialització per a gossos que estaran situades en els barris de la Malva-rosa, Tres Forques i Torrefiel. L’Ajuntament va arrancar les obres d’aquests espais el mes de setembre amb una inversió de 250.000 euros i tenen previst acabar al novembre pel que abans de finalitzar l’any els veïns de la ciutat disposaran d’estes zones per a gaudir de les seues mascotes.

Les noves àrees estaran dotades de fonts, bancs, papereres subministradores de borses i plaques indicatives sobre el seu ús amb la finalitat de millorar la qualitat de l’espai públic de la ciutat que usen els animals. A més, les parcel·les disposaran d’arbratge, enllumenat i sistemes de reg per humidificar la terra i aspersores per a evitar olors. Totes elles, envoltades d’una tanca protegida amb un reixat per a evitar l’eixida d’algun gos, així mateix l’accés s’ha projectat amb portes dobles per a incrementar la seguretat.

En el barri de la Malva-rosa el nou espai de socialització de gossos estarà situat al carrer Fausto Elio. Ocuparà una superfície de 1.200 metres quadrats dividida en dos espais per a facilitar la convivència de gossos grans i xicotets.

Quant a Tres Forques, la zona de socialització s’habilitarà en la plaça de Magúncia. En este cas, les actuacions d’adequació consistiran primer a desmuntar el mobiliari urbà existent i traslladar la font ornamental que hi ha en la parcel·la del sud del jardí on es construirà també una nova zona de jocs infantils augmentant la seua superfície. També es plantarà nou arbratge.

Finalment, en Torrefiel s’adequarà una zona en Músic Espí. Atès que la zona nord de la parcel·la es troba sense urbanitzar, es procedirà a la construcció de la vorera, enllumenat i es plantaran més arbres.