Valencia contará con nueva zona de perros en un jardín de la ciudad
La nueva zona canina

El Ajuntament de València remodelarà pròximament la zona de gossos situada al jardí del carrer Rafael Lapesa Melgar. Les obres, que s’executaran en un termini de dos mesos, afectaran una superfície municipal de 683,14 m2 del districte de Jesús. Amb un pressupost de 69.449€, el projecte donarà resposta a una petició del veïnat.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que “la proposta d’intervenció té com a objectiu resoldre les necessitats que l’associació de veïns Camí Real va plasmar en una reunió amb la Regidoria sobre aquest tema a partir de la proposta votada en els pressupostos participatius”.

L’objectiu de l’actuació és rehabilitar la zona de socialització canina; allunyar-la visualment de l’entorn; i eliminar un dels seus accessos que es troba enfrontat al pati d’una comunitat d’habitatges.

Amb aquesta finalitat, s’instal·laran dos portes de seguretat per als gossos. Una d’elles d’accés rodat i l’altra per als vianants. En cadascun dels accessos s’instal·laran dos cartells indicatius de les normes d’ús de les zones canines.

D’altra banda, s’ha valorat la conservació total de la vegetació existent. Amb la finalitat d’augmentar la distància visual dels veïns a l’interior de la zona de socialització canina, s’establirà una línia doble perimetral de murta en forma de L. Això tancarà l’espai visual a les dues carrers per als vianants existents. A més, es plantaran quatre exemplars de l’arbre de les orquídies per a garantir l’ombra a l’interior de la zona d’esplai.

Finalment, es renovarà el mobiliari existent i s’instal·laren cinc bancs; dues papereres; quatre fanals amb detecció de presència; i dos pals de grassons encastats en el terreny perquè els gossos orinen.