El nou carril bici de Primacial Reig i l’avinguda del Port arranca la seua construcció

La zona per a ciclistes serà bidireccional i connectarà l'avinguda Blasco Ibáñez amb altres quatre avingudes de València

Primado
Obras del carril bici en la zona de la avenida del Puerto.

Després de la signatura d’aquest dilluns de les actes d’inici d’obra ja han arrancat els primers treballs per a estendre al llarg de 2’4 quilòmetres el nou vial ciclable que vertebrarà bona part dels barris del nord de València al llarg de l’avinguda del Primat Reig.

L’obra, que es prolongarà durant tres mesos i mig, s’iniciarà en l’extrem de Primat Reig que connecta amb el carril bici que travessa l’avinguda de la Constitució, i situarà el carril bici bidireccional de 2’50 metres d’ample en la calçada, immediatament pegat a la vorera sud de l’avinguda. En el seu recorregut, vertebrarà la xarxa ciclista ja existent connectant amb els carrils bici de l’avinguda Constitució, Almassora, Cavanilles, Dr. Gómez Ferrer i Blasco Ibáñez.

Esta desembocadura des de Primat Reig al carril de Blasco Ibáñez serà possible gràcies a la prolongació de l’itinerari del carril bici segregat a través de la via de servei de l’Avinguda de Catalunya en sentit d’entrada (al costat de l’edifici de l’hotel Renasa). En l’altre extrem de l’avinguda, l’itinerari conclourà (o s’iniciarà) en sengles breus trams de ciclocarrer, a causa de la presència del pas a nivell inferior que connecta Primat Reig i Peset Aleixandre.

L’actuació inclou la creació de noves dàrsenes en les parades d’EMT de tot l’itinerari, de cara al fet que les persones usuàries del transport col·lectiu puguen entrar i eixir de l’autobús en condicions de seguretat i accessibilitat.

CORRECCIÓ I MILLORA EN L’AVINGUDA DEL PORT

De la mateixa manera, dilluns passat es van fer els treballs de poda dels arbres de la via que van permetre que aquest dimarts començaren les operacions per a suprimir el carril bici sobre vorera de l’Avinguda del Port en el tram comprès entre Serradora i JJ Domine.

El seu espai serà recuperat per a l’ús per als vianants, mentres en paral·lel es crearà un nou vial ciclable de 535 metres, en calçada, bidireccional i 2,50 metres d’ample, quedant així cinc carrils per a la circulació (tres per al trànsit motoritzat i dos per al no motoritzat), el carril d’ús exclusiu per a EMT i taxi i la zona d’estacionament.