Ximo Puig pone fecha al anuncio de las restricciones navideñas
La Plaza del Ayuntamiento de Valencia en Navidad. / Foto: Clotilde Sarrió (Flickr)

El Nadal ja està ací i València es prepara per a donar el tret d’eixida. Aquest divendres obrirà el pesebre de grandària natural del centre de la ciutat. Així ho ha anunciat avui el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

El pesebre que instal·la cada any el Ajuntament de València estarà situat en la Plaça de la Reina. Concretament es podrà contemplar al costat dels peus del Micalet i la Catedral. Segons ha comentat el propi regidor, el Naixement podrà visitar-se fins al pròxim 6 de gener.

Galiana ha destacat que aquest pesebre se suma al que s’exhibeix en el Saló de Cristall de la casa consistorial. “Es complementen l’u amb l’altre de manera molt positiva i permet crear en la plaça de la Reina un segon punt nadalenc en el centre de la ciutat. Un aspecte positiu, ja que s’amplien els espais d’interès i ajuda a evitar concentracions de persones”.

Així mateix, l’edil ha assenyalat que aquesta localització és “un espai immillorable”. Galiana ha recordat que l’Ajuntament ha realitzat una “restauració integral de totes les peces”. El regidor ha assegurat que es “ha dignificat” i ha anunciat la incorporació de noves figures “com és el cas del nou patge, un dromedari i alguns animals més“.

MÉS NADAL EN EL CENTRE

A més dels dos pesebres, València comptarà amb altres punts dedicats al Nadal. Entre ells es troba el tradicional mercat d’artesania. Aquest ja va obrir la setmana passada amb novetats. Per primera vegada s’ha apostat per la seua instal·lació en la Plaça de l’Ajuntament aprofitant l’espai buit que havia deixat la pista de gel. A això se suma que aquest Nadal s’ha ampliat el nombre de casetes.