Sanidad anuncia el plan definitivo para la Navidad: reuniones de 10 personas y toque de queda a la 1
Varios transeúntes en un mercadillo navideño durante la pandemia. Quique García (EFE)

El Nadal ja està ací i finalment no s’ha complit amb les expectatives del Govern d’arribar a les festes amb el coronavirus controlat. Espanya segueix amb una tendència a l’alça de contagiats i ja són prop de dos milions de persones les infectades per la COVID-19 des de l’inici de la pandèmia.

Aquest dimecres el Ministeri de Sanitat notificava 12.386 nous casos de coronavirus. La xifra ha posat en risc extrem al país en pujar així la incidència acumulada en 14 dies. Actualment són més de 250 casos per cada 100.000 habitants. Una situació preocupant que en una única jornada ha suposat el defunció de 178 persones.

Davant aquesta situació, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat als espanyols prudència per Nadal. Illa ha sigut sincer i ha assegurat que “les coses no estan evolucionant bé”. “És un ascens que ens preocupa, ens preocupa molt”, ha assenyalat.

El ministre ha assenyalat que l’objectiu és “estabilitzar” la situació i “decréixer” per a evitar que Espanya visca una tercera ona després de les festes. A més, no descarta endurir les mesures en el cas que l’evolució de la pandèmia el requerisca.

Demane moure’s el mínim possible i limitar contactes. Aquests dies són per a passar-los a casa amb la família més pròxima. Hi ha una esperança, que ens ve amb l’inici del procés de vacunació, però tardarà uns mesos a materialitzar-se. Demane moltíssima prudència aquests dies, és molt fàcil deixar-se portar per l’emotivitat de les festes”, ha conclòs.

EVOLUCIÓ EN LA COMUNITAT VALENCIANA

La Comunitat Valenciana arriba al Nadal amb més de 18.000 casos actius, la qual cosa suposa un 12,45% del total de positius (136.415 persones). En l’última actualització de la Nit de Nadal, la Conselleria de Sanitat ha anunciat el registre de 2.494 nous positius. A més, hi ha més de 1.400 persones ingressades, prop de 250 en l’UCI. A això se suma que hi ha casos positius en un centenar de residències de majors i han mort 20 persones en les últimes hores a causa del coronavirus.