montaña

El turisme de naturalesa i gastronòmic, amb l’escenari del Parc Natural de la Serra Calderona i, més particularment El Garbí, és un dels objectius clau del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre, una estratègia que uneix a tots els municipis de la comarca per a evidenciar les seues fortaleses amb una variada i diferenciada oferta en tot àmbit: naturalesa, esport, ciclisme, motociclisme, sol i platja, història, cultura i patrimoni.

El citat pla, que es desenvolupa sota el lema: “L’espectacle en primera fila”, té, efectivament, el citat enclavament de la Serra Calderona, la finalitat de consolidar i augmentar els centenars de ciclistes, senderistes, motociclistes i amants de l’esport de naturalesa en general que visiten este espai caracteritzat per la seua multitud de paratges i diversos ambients forestals que ho converteixen en l’emblemàtic de la Comunitat i entre els top tingues d’Espanya.

L’objectiu fixat al principi -en el marc d’aquest Pla- és augmentar un 15% les visites a este paratge durant els tres anys de durada d’este, encara que és possible que esta xifra s’incremente i se supere el 5% per cent que s’ha previst inicialment.

Una de les raons del seu atractiu és l’auge dels esports de naturalesa, unit a l’albirament d’ocells i al “boom” que està aconseguint la cultura de l’esmorzar, una tradició purament valenciana i que compta en la pujada al Garbí amb un parell de llocs mítics pels seus esmorzars per a aquests “turistes”.

La delegada del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre, Natalia Antonino, ha volgut felicitar el restaurant bar “El Chaparral” ,que acaba de guanyar un dels “Premis Cacau d´Or 2018”, el popular guardó que s’atorga anualment a la fi de novembre sobre la base de la #culturadelalmuerzo liderada pel gastrónomo i periodista Paco Alonso.

La campanya de promoció es desenvoluparà en l’àmbit estatal amb importants accions per a afermar als nombrosos turistes procedents fonamentalment del País Basc, Aragó i Madrid, a més d’unes altres guanyar als d’altres CCAA, amb actuacions que s’estendran fins a finals d’any.

Banyada pel mar Mediterrani, Camp de Morvedre, s’erigeix com una de les marques turístiques a nivell mundial, flanquejada pel Parc Natural Sierra Calderona, l’Alt Palancia i les platges obertes i d’arena fina i dunáticas amb gran riquesa natural i histórica.

El mejor árbol de España está en la Comunitat Valenciana