Rescatan a una familia perdida durante la noche en El Garbí
Dos senderistas en la ruta de las Cadenas de El Garbí.

La Guàrdia Civil de València ha rescatat a una família que s’havia perdut en la ruta de Les Cadenes, amb inici en El Garbí (València), quan practicant senderisme els va caure la nit en el cor de la muntanya.

Els fets van ocórrer dissabte passat a la vesprada. Els agents van rebre l’avís d’una família que s’havia perdut en el cor de la ruta de Les Cadenes. Aquesta ruta del Garbí és coneguda per ser freqüentada per senderistes experimentats a causa de la dificultat del terreny. Es tracta d’una ruta escarpada amb molt de desnivell, barrancs i penya-segats molt pronunciats.

La família va poder ser localitzada gràcies a l’enviament de la ubicació des d’un terminal mòbil a un dels agents participants en el rescat. En arribar a la zona després de més d’una hora de camí, els agents es van adonar de què es tractava d’una família: una dona i un home, tots dos de 43 anys, i la seua filla menor, de 14 anys. Tots ells estaven en un aparent estat de nervis i mostraven símptomes d’hipotèrmia, encara que no presentaven cap mal físic. A més, no comptaven amb cap mena d’equip de supervivència per a realitzar la ruta.

Després de més de 2 hores de descens per la ruta de Les Cadenes, es va aconseguir eixir a la CV-329. Allí, una patrulla va ser l’encarregada de desplaçar a la família fins al seu vehicle.

Al rescat es va sumar un veí resident de la zona, un jove de 24 anys que va voler sumar-se a la cerca perquè era expert coneixedor de la zona, la qual cosa va ser de molta ajuda per als agents.

CONSELLS PER A SENDERISTES

Des de la Guàrdia Civil de València s’adverteix de la importància de seguir aquests consells per a gaudir de les seues rutes amb seguretat:

  1. Notifica a familiars o amics quina ruta realitzaràs.
  2. Porta el mòbil amb bateria i descàrrega l’aplicació ALERTCOPS per a una millor localització en cas d’emergència.
  3. Protegeix-te contra les condicions meteorològiques.
  4. No oblides l’aigua! La hidratació és fonamental.
  5. Porta amb tu útils necessaris com un set de primers auxilis o un mapa per si et falla la tecnologia.
  6. Realitza una ruta d’acord amb la teua experiència i les teues habilitats.