Proponen que la Torre Miramar se convierta en un gran rocódromo para escaladores
Rotonda de la Torre Miramar de Valencia. / FOTO: Dominic Dähncke (Flickr).

Onze anys han passat ja des d’aquell juny de 2009 en el qual l’antic Ajuntament de València va donar per inaugurada la Torre Miramar. Aquest mirador de 45 metres d’altura es va situar en l’entrada de la ciutat al costat de la V-21. Llavors es va presentar com un dels grans projectes de València però no va durar més de dos anys en actiu. Va ser en 2011 quan una avaria de l’ascensor va deixar la torre sense accés, moment en el qual va tancar definitivament.

Ara el nou consistori vol recuperar aquest enclavament. L’objectiu és habilitar la rotonda de l’avinguda de Catalunya per a la pràctica de parkour i altres disciplines com l’escalada, la dansa urbana, el skate o la calistenia, entre altres.

Així ho ha anunciat aquesta setmana l’alcalde de ValènciaJoan Ribó. Aquest ha assegurat que amb aquest espai s’aprofitarien més de 7.000 metres quadrats que estan en desús. A més, la mateixa Torre Miramar s’usaria per a la pràctica de rocòdrom utilitzant així cada racó de l’enclavament.

L’objectiu és “donar ús a un espai fins ara perdut per a la ciutadania, alhora que es potencia l’esport i s’ofereix una alternativa d’oci responsable i inclusiu, especialment per a les persones joves”, ha destacat Ribó.

CANVI EN L’ACCESSIBILITAT

L’alcalde ha avançat que des de l’Ajuntament ja han iniciat les converses amb la Demarcació de Carreteres per a cercar solucions. “Ací es van gastar molts milions d’euros que no han tingut cap profit. Intentarem revertir aqueixa herència”, ha explicat.

Un altre canvi que es realitzaria és en relació a l’accessibilitat de la rotonda. Ribó ha plantejat que es podria tancar el pas inferior de vianants. Assegura que “genera molts problemes” i afirma que “té molts perills”. Per això, des de l’Ajuntament estudiaran alternatives que permeten accedir a la rotonda en superfície.