Gàtova és un lloc on les festes es viuen d’una manera especial. Tal vegada, amb major intensitat i on el foraster no se sent estrany. Són moltes i variades les festes que se celebren al llarg de l’any i coincideixen quasi totes elles amb els caps de setmana perquè puguen ser gaudides per un major número de de persones. I al mes de febrer, no falta una de les més esperades: El Matapuerco.

Aquesta festa tracta de rememorar la tradicional matança del porc que realitzaven antany amb assiduïtat les famílies del poble per necessitat A més, és una excusa per a reunir en la Plaça del País Valencià a una gran quantitat de persones, que comparteixen un dia de fraternitat i diversió. Les diferents “quadrilles” d’amics munten les seues taules i cuinen les peces d’embotit i carn que han preparat les carnisseries locals en una gran foguera creada per a tal fi. Sense que falte el pa i el bon vi.

Sens dubte, un dia de festa per al poble. Un poble de poc més de 400 habitants al límit entre les províncies de València i Castelló, que ha triplicat aquest cap de setmana la població. Ara ja es prepara per a altres fstes on la tradició, germanor i el bon ambient són protagonistes principals i un reclam.