El ‘Matapuerco’ de Gàtova converteix al municipi en un reclam

Aquesta festa rememora la tradicional matança del porc que realitzaven antany amb assiduïtat les famílies del poble per necessitat

68

Gàtova és un lloc on les festes es viuen d’una manera especial. Tal vegada, amb major intensitat i on el foraster no se sent estrany. Són moltes i variades les festes que se celebren al llarg de l’any i coincideixen quasi totes elles amb els caps de setmana perquè puguen ser gaudides per un major número de de persones. I al mes de febrer, no falta una de les més esperades: El Matapuerco.

Aquesta festa tracta de rememorar la tradicional matança del porc que realitzaven antany amb assiduïtat les famílies del poble per necessitat A més, és una excusa per a reunir en la Plaça del País Valencià a una gran quantitat de persones, que comparteixen un dia de fraternitat i diversió. Les diferents “quadrilles” d’amics munten les seues taules i cuinen les peces d’embotit i carn que han preparat les carnisseries locals en una gran foguera creada per a tal fi. Sense que falte el pa i el bon vi.

Sens dubte, un dia de festa per al poble. Un poble de poc més de 400 habitants al límit entre les províncies de València i Castelló, que ha triplicat aquest cap de setmana la població. Ara ja es prepara per a altres fstes on la tradició, germanor i el bon ambient són protagonistes principals i un reclam.