La tomatina tiñe de rojo Buñol

El rellotge marcava les 10.55 hores i una carcassa pirotècnica donava l’avís que la gran batalla de tomaques anava a començar. I així ha sigut, els carrers de Bunyol s’han tornat a tenyir de roig amb la setantena segona edició de la Tomatina, en la qual s’han llançat 160.000 quilos de tomaques en un hora.

Els participants d’aquesta festa -declarada d’Interès Turístic Internacional- vestits amb roba de bany, robes de bany o disfresses, han tornat ha sumir-se en un bany vegetal a manera de guerra i convertits en soldats.

L’acte ha transcorregut sense incidències greus destacables. De fet, enguany s’ha incrementat la seguretat amb un dispositiu de 700 persones i fins a quatre controls per a accedir al recinte central.

Així, Bunyol, un any més, ha centrat l’atenció mediàtica i ‘in situ’ de periodistes i curiosos de tot el món. Si dubte, una festa fixa en el calendari del mes d’agost i una finestra de promoció per a aquest municipi de poc més de 10.000 habitants, que ha triplicat la seua població.